Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 1-04-2021, 18:35
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα και στον Άρειο Πάγο κατέθεσαν 48 πολίτες, αρκετά πολιτικά πρόσωπα ανάμεσά τους με αναφορά στην Αριστερά, για τη «λίστα Πέτσα».

Η μήνυση αφορά τους υφυπουργούς Στέλιο Πέτσα και Θεόδωρο Σκυλακάκη, για τον τρόπο με τον οποίο διανεμήθηκε το διαφημιστικό «πακέτο» της καμπάνιας «Μένουμε σπίτι» την περασμένη άνοιξη.

Ανάμεσα στους υπογράφοντες είναι ο γλύπτης Κυριάκος Ρόκος, η Ελένη Καρασαββίδου, διδάσκουσα στο ΠΤΔΕ και ο γιατρός και πρώην δήμαρχος Ιωαννίνων, Φίλιππας Φίλιος.

Όλη η μηνυτήρια αναφορά είναι εδώ.

Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο κ. Πέτσας, κυβερνητικός εκπρόσωπος τότε, απέτυχαν επανειλημμένα να δικαιολογήσουν επαρκώς τον τρόπο με τον οποίο διανεμήθηκε η καμπάνια και χρηματοδοτήθηκαν τα ΜΜΕ.

Άλλα πήραν τη μερίδα του λέοντος, άλλα αποκλείστηκαν εντελώς, άλλα πήραν «κατ’ αποκοπήν» ποσό, ενώ πήραν χρήματα ακόμα και ανύπαρκτα sites ή και ιστολόγια χωρίς καν ΑΦΜ. Έλαβαν επίσης χρήματα πολλά μέσα που δεν είναι καν στο ψηφιακό μητρώο, του οποίου την υπόσταση έτσι και αλλιώς έχει αγνοήσει η κυβέρνηση, παρότι υπάρχει ο σχετικός νόμος.

Διαβάστε επίσης: Πώς διανέμεται η κρατική διαφήμιση;

Η «λίστα Πέτσα» ήταν ο πρώτος μεγάλος πολιτικός κραδασμός τον οποίο υπέστη η κυβέρνηση Μητσοτάκη.  

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
Εγνατία πίσω