ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με επιμονή και κάποιες αιχμές

Εικόνα του άρθρου Με επιμονή και κάποιες αιχμές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/04/2019, 18:17
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα πέντε πολιτιστικά χρόνια που πέρασαν απολόγισαν ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκόγκος.

Το φυλλάδιο του απολογισμού καταγράφει τους εξής αριθμούς:

  • 2.350 μαθητές-τριες στα τμήματα μαθητείας
  • 400+ εκδηλώσεις το χρόνο
  • 250.000 θεατές
  • 14 παρεμβάσεις και συντηρήσεις κτιρίων
  • 6 νέοι πολιτιστικοί θεσμοί

«Πολιτισμός για όλους. Παντού», αυτό ήταν το σύνθημα και η βασική αρχή που διέτρεχε τον προγραμματισμό, τις δράσεις και τις παρεμβάσεις του Πνευματικού Κέντρου το διάστημα που πέρασε» έκανε την εισαγωγή ο κ. Μπέγκας, για να συμπληρώσει ότι «για εμάς ο πολιτισμός δεν είναι περιττή πολυτέλεια, ή συγκυριακή δράση». Κατέληξε λέγοντας ότι «ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας περιλαμβάνει την εμβάθυνση και στερέωση όσων πετύχαμε και στον Πολιτισμό, αλλά και σε όλους τους τομείς του δημοτικού έργου».

Ο κ. Γκόγκος ήταν πιο αναλυτικός στην τοποθέτησή του, αναφέροντας ότι «ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο ο ρόλος του ως κεντρικός πόλος πολιτισμού της Ηπείρου, αλλά και συνεργάτη με αξιόπιστες συνεργασίες και πανελλήνια εμβέλεια».

Άφησε κάποιες πλάγιες αιχμές στις προηγούμενες πολιτιστικές αρχές λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «προχώρησε η αποπληρωμή συσσωρευμένων εκκρεμοτήτων και χρεών του νομικού προσώπου, είτε από χρήσεις προηγουμένων ετών, είτε από διάφορες δικαστικές και διοικητικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν και τακτοποιήθηκαν διοικητικές εκκρεμότητες», αλλά και ότι «το 2014 υπήρχαν υποδομές με σοβαρές ελλείψεις δεκαετιών, χρονίζοντα προβλήματα λειτουργίας  και ανάγκη άμεσης βελτίωσης των συνθηκών ασφαλείας και άνεσης».

Απαρίθμησε διάφορες παρεμβάσεις και διοργανώσεις, παλιές και νέες, ενώ δεν αναφέρθηκε στην ομιλία του, στη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021, θέμα που υπήρχε όμως στο φυλλάδιο του απολογισμού.

Τόσο ο κ. Μπέγκας όσο και ο κ. Γκόγκος επέμειναν στην απόφαση του Δήμου να γίνουν μόνιμα και σημεία αναφοράς τα καλοκαιρινά φεστιβάλ (τα οποία το προηγούμενο καλοκαίρι δεν τα πήγαν τόσο καλά για διάφορους λόγους) και τέλος, ο κ. Γκόγκος τόνισε τη δημιουργία του Πανελληνίου Δικτύου Δημοτικών Φορέων Πολιτισμού: «Πρόκειται για μια ιστορική προσπάθεια, μια και για πρώτη φορά η πόλη μας θα αποτελέσει την έδρα και την καρδιά ενός μόνιμου και δυναμικού δικτύου πολιτισμού, αντάξιο της ιστορίας και της δυναμικής των Ιωαννίνων και της Ηπείρου», είπε.

Πατήστε εδώ για όλο τον απολογισμό του Πνευματικού Κέντρου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back