Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με βοήθεια από το κληροδότημα Μπάρκα

Εικόνα του άρθρου Με βοήθεια από το κληροδότημα Μπάρκα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/05/2019, 18:09
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με το 20% των εσόδων από τα μισθώματα, που παίρνει το κληροδότημα Ελευθερίας Μπάρκα, θα διατεθούν για την κάλυψη αναγκών του Μέκκειου Οικοτροφείου. «Κοινός παρονομαστής» είναι ο Δήμος Ιωαννιτών, ο οποίος διαχειρίζεται το κληροδότημα Μπάρκα και στον οποίο θα περάσει το Μέκκειο, όταν σταματήσει να λειτουργεί η Αδελφότης Ελληνίδων Κυριών «Ζωοδόχος Πηγή» που διαχειρίζεται τώρα το κληροδότημα.

«Είναι υποχρέωση μας να φροντίζουμε την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης μας. Η περίπτωση του Μέκκειου είναι ξεχωριστή και ιδιαίτερη γιατί λόγω του ιδιοκτησιακού καθεστώτος δεν μπορούμε να προβούμε να σε δαπάνες. Μας δίνεται όμως η δυνατότητα μέσω του κληροδοτήματος Ελευθερίας Μπάρκα να δώσουμε λύση σε επείγουσες ανάγκες του κτιρίου. Η ευαισθησία της  δημοτικής αρχής έχει αποδειχθεί έμπρακτα σε όποια περίπτωση χρειάστηκε και είμαστε εδώ για να συνεισφέρουμε όπως και όποτε μπορούμε», δήλωσε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για τα κληροδοτήματα, Γωγώ Γιώτη.

Το Μέκκειο είναι διατηρητέο και το η αδελφότητα είχε ζητήσει από τον Δήμο να συνδράμει προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα δομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ειδικά τους χειμωνιάτικους μήνες και το δημοτικό συμβούλιο, σε πρόσφατη συνεδρίασή έκανε δεκτή την πρόταση της Διαχειριστικής Επιτροπής Κληροδοτημάτων.





ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back