Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με το βλέμμα στον συνεδριακό τουρισμό

Εικόνα του άρθρου Με το βλέμμα στον συνεδριακό τουρισμό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/10/2016, 18:56
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στην εμβάθυνση της συνεργασίας τους προχωρούν ο δήμος Ιωαννιτών και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σε συνάντηση που είχε ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Τουρισμού Νίκος Γκόλας με τον πρύτανη Γιώργο Καψάλη και τον αναπληρωτή πρύτανη και πρόεδρο της Επιτροπής Λόγου και Τέχνης Ανδρέα Φωτόπουλο, συζήτησαν διάφορες πτυχές της συνεργασίας τους. Ο κ. Γκόλας, από την πλευρά του, παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση του συνεδριακού τουρισμού και την τόνωση της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης. Πρότεινε επίσης ορισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου να ενταχθούν στο πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου Ιωαννιτών.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να αναδειχθούν δραστηριότητες του Πανεπιστημίου μέσω διαύλων επικοινωνίας του Δήμου, όπως είναι η ιστοσελίδα του. Τέτοιες δραστηριότητες είναι: προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, ερευνητικά και επιστημονικά επιτεύγματα, πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκθέσεις, προβολή κινηματογραφικών ταινιών, παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων, συμπόσια, συνέδρια, ημερίδες, διαλέξεις κ.ά.

«Η πρωτοβουλία αυτή εκτιμάται πως θα ενδυναμώσει την εικόνα των Ιωαννίνων ως αναγνωρίσιμο εκπαιδευτικό προορισμό υψηλής επιστημονικής κατάρτισης, ερευνητικού και διδακτικού έργου. Παράλληλα, θα προσφέρει πιο δυναμική ώθηση στην ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού» σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου. Ο κ. Γκόλας συναντήθηκε και με τον κοσμήτορα της Σχολής Καλών Τεχνών Ξενοφώντα Μπήτσικα, προκειμένου φοιτητές της σχολής να διακοσμήσουν επιλεγμένα σημεία στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων γιορτών.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back