Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με αιχμές για συμφέροντα

Εικόνα του άρθρου Με αιχμές για συμφέροντα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/07/2019, 00:06
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Λίγη ώρα μετά τη νέα ανακοίνωση της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» για τη ΔΕΥΑΙ, η δημοτική αρχή απάντησε και αφήνει υπονοούμενα για συμφέροντα και «περίεργα συμβάντα» που αφορούν τη ΔΕΥΑΙ και «βρίσκονται κοντά» στην παράταξη του εκλεγμένου δημάρχου.

«Ρητά και κατηγορηματικά δηλώνουμε  ότι όλες οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα κινούνται στο πλαίσιο της νομιμότητας και δεν περιέχουν κανέναν απολύτως κίνδυνο για την ισχύ των αποφάσεων της ΔΕΥΑΙ» αναφέρει η δημοτική αρχή και επικαλείται γνωμοδότηση του  ΣτΕ, με την οποία, όπως αναφέρει, «η ΔΕΥΑΙ δύναται να ολοκληρώσει τη διαδικασία για την πρόσληψη Γενικού Διευθυντή, αποδεικνύει τη σοβαρότητα σε σχέση με το νόμιμο των ενεργειών με την οποία η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα».

Αναφέρεται μάλιστα ευθέως στο έργο της επέκτασης του βιολογικού, που συνδέθηκε και προεκλογικά, με επιχειρηματικά-κατασκευαστικά συμφέροντα, σε ό,τι αφορά τις καθυστερήσεις.

Η θέση του γενικού διευθυντή είναι ένα από τα επίμαχα σημεία, με την παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» να θέλει να στελεχωθεί αυτή, επί των ημερών δημαρχίας της, από Σεπτέμβριο.

Η δημοτική αρχή αναφέρει ότι η ανασυγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ δεν έχει να κάνει με τα βασικά, αλλά με τα αναπληρωματικά μέλη, ενώ τα βασικά μέλη ήταν εκείνα που έπαιρναν τις αποφάσεις.

Επίσης, κατηγορεί την παράταξη Ελισάφ ότι στοχοποιεί δημοτικούς συμβούλους με την ανακοίνωσή της και άστοχα κατηγορεί το δήμαρχο, γιατί αυτός δεν ψηφίζει στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Τέλος, την κατηγορεί ότι παρεμβαίνει στο έργο της νυν δημοτικής αρχής, ενώ η θητεία της δεν έχει λήξει ακόμα.




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back