Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Μαζικό, ζωντανό κόμμα της Αριστεράς»

Εικόνα του άρθρου «Μαζικό, ζωντανό κόμμα της Αριστεράς»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/03/2021, 16:22
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τις πρώτες τους δηλώσεις ως η νέα ηγεσία της νομαρχιακής επιτροπής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, έκαναν ο συντονιστής Σάββας Δημητριάδης και ο αναπληρωτής του, Πέτρος Παλάσχας.

Ο κ. Δημητριάδης έθεσε ως στόχο τη δημιουργία ενός «μαζικού, ζωντανού κόμματος της Αριστεράς» και τη «δημοκρατική και προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας για το καλό όλων μας».

Επίσης, αναφέρθηκε στις εσωκομματικές διαδικασίες και στον «ουσιαστικό διάλογο γόνιμης αντιπαράθεσης, σε ενωτικό-συντροφικό κλίμα» όπως είπε.

Τόσο αυτός, όσο και ο κ. Παλάσχας, τόνισε ότι «δεν περισσεύει κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ» και ότι ακόμα και στελέχη που δεν εκλέχτηκαν στη νομαρχιακή επιτροπή, θα αξιοποιηθούν. Είπαν επίσης ότι δεν υπάρχουν αμφισβητήσεις της ενότητας.

«Η ελληνική κοινωνία βιώνει μια δύσκολη πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση τόσο εξαιτίας της πανδημίας όσο και της κυβερνητικής πολιτικής. Η κυβέρνηση αντί να ασχοληθεί ουσιαστικά και αποτελεσματικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας νομοθετεί σε κρίσιμα ζητήματα, χωρίς να προκρίνει τον διάλογο, με έναν άνευ προηγουμένου αυταρχισμό» είπε και αναφέρθηκε αναλυτικά στην κατάσταση στα νοσοκομεία, στην οικονομία, αλλά και στα πανεπιστήμια.

«Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να ακούσει την ακαδημαϊκή κοινότητα και ανοίξει το πανεπιστήμιο με όρους δημοκρατίας και υγειονομικής ασφάλειας, προχωρώντας άμεσα στον εμβολιασμό όλου του  προσωπικού που εμπλέκεται σε εργαστηριακά και κλινικά μαθήματα και σε συνεχείς ελέγχους (rapidtest) σε όλους τους εμπλεκόμενους και τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, αντί να ενισχύσει οικονομικά το Πανεπιστήμιο για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες λειτουργικές του ανάγκες, επιλέγει τον αυταρχισμό και την εμμονή στην εφαρμογή ενός άδικου και νόμου».

Ο κ. Δημητριάδης είπε ακόμα ότι η τοπική κοινωνία δεν μπορεί να «ανεχθεί την υποβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων; Ενός Πανεπιστημίου που έχει συνδεθεί με την ανάπτυξη και την πρόοδο της Ηπείρου».

Έθεσε επίσης ως προτεραιότητα τη λειτουργία των οργανώσεων με ενεργητική συμμετοχή των στελεχών, τη διεύρυνση και συμπόρευση «με προοδευτικές δυνάμεις στους χώρους δουλειάς, στον συνδικαλιστικό χώρο, στο χώρο της εκπαίδευσης, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στο χώρο του πολιτισμού, στον χώρο της οικολογίας».

Ο κ. Παλάσχας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ποσοστό συμμετοχής στις εσωκομματικές αρχαιρεσίες, λέγοντας ότι έφτασε το 97% και ότι η νέα νομαρχιακή είναι σύνολο μελών που εντάχθηκαν μέσω της Προοδευτικής Συμμαχίας, παλιών μελών που εκλέγονται για πρώτη φορά και μελών που επανεκλέγονται στο όργανο.

Ανέφερε ως θετικά σημεία τη μείωση του μέσου όρου ηλικίας και τη «μεγάλη κοινωνική διαστρωμάτωση και επαγγελματική διασπορά. Άνθρωποι που εργάζονται στον χώρο της υγείας, στην παιδεία, στον πολιτισμό, άνεργοι, καθηγητές φυσικής αγωγής, ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, δικηγόροι, και ελεύθεροι επαγγελματίες. Και ειδικά, ελεύθεροι επαγγελματίες από κλάδους που έχουν πληγεί από την πανδημία όπως είναι ο κλάδος της εστίασης από τον οποίο προέρχομαι και εγώ».

Επίσης, διατύπωσε την εκτίμηση ότι οι εκλογές θα γίνουν σύντομα και έθεσε ως στόχους τη διεύρυνση του κόμματος, ειδικά με νέους ανθρώπους, τη συνεχή παρουσία σε όλους τους τομείς δραστηριότητας και τέλος, «εκτός από την νίκη μας σε εθνικό επίπεδο, την αύξηση του ποσοστού καθώς και την πρώτη θέση στο νομό μας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back