Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 6-09-2019, 09:36
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αρκετά… σκωπτική είναι η ανακοίνωση της παράταξης «Γιάννενα, Πολίτες για την Ανατροπή», για τη νέα δημοτική αρχή.

Καταρχάς, υπενθυμίζει ότι τις επόμενες μέρες η νέα παράταξη που σχηματίστηκε θα πρέπει «να καταθέσει το κοινό πρόγραμμα με βάση το οποίο προέκυψαν οι συγκλήσεις ώστε να γνωρίζουν οι δημότες την πολιτική που θα ακολουθήσει στο Δήμο. Αυτό άλλωστε απαιτούν η διαφάνεια και η δημοκρατική λειτουργία».

Επίσης, «ευθυγραμμίζει» τη νέα δημοτική αρχή και το δήμαρχο με τη θέση της ΝΔ, με αφορμή όσα είπε, τόσο ο κ. Ελισάφ, όσο και ο κ. Μπαρτζώκας, αλλά και ο κ. Γκόντας σε δεύτερο πλάνο, στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο, σχετικά με το ρόλο του Δήμου απέναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις.

«Η διακηρυγμένη αρχή ότι προοδευτικό είναι ό,τι συμφέρει τους δημότες, έγινε ‘μαύρη γάτα - άσπρη γάτα, δεν έχει σημασία, αρκεί να πιάνει ποντίκια’ και έτσι μένει στους δημότες να επιλέξουν το χρώμα. Η πολιτική όμως θα είναι παρούσα και τα επόμενα χρόνια και οι διακηρυγμένες θέσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας δεν αντιμετωπίζονται με ‘υποταγή στο νόμο’ αλλά με ξεκάθαρες θέσεις για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος όπως τα οικονομικά, η έλλειψη προσωπικού, η διαχείριση των απορριμμάτων κ.α.», αναφέρει.

Επίσης, σημειώνει ότι υπήρξαν και «υποχωρήσεις από διακηρυγμένες αρχές» και ότι «οι καταγγελίες κατά της προηγούμενης δημοτικής αρχής ότι τα στελέχη της ενδιαφέρονταν μόνο για τις θέσεις και τους μισθούς, βρήκαν θέση και στην νέα εποχή με την ‘μεταγραφή’ συμβούλων από άλλη παράταξη».

Τέλος, προσθέτει ότι «οι ανοιχτές πόρτες των υπουργείων για το δήμαρχο ενέχουν τον κίνδυνο συναλλαγής και επέλασης των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στο όνομα της αποτελεσματικότητας και η πρόσκαιρη επιτυχία του δημάρχου δεν πρέπει να καθορίσει το μέλλον της πόλης».

Η παράταξη θα κάνει ανοιχτή συνέλευση στις 11 Σεπτεμβρίου, στις 20.00, στα γραφεία της Πυρσινέλλα 6, 3ος όροφος.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα