ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μαγκλαραίικα Ανατολής: «Διεκδικούν» μια πλατεία

Εικόνα του άρθρου Μαγκλαραίικα Ανατολής: «Διεκδικούν» μια πλατεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/01/2021, 15:34
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο διεκδικεί ο Δήμος Ιωαννιτών για την ανάπλαση ενός κοινόχρηστου χώρου-πλατείας στην περιοχή «Μαγκλαραίικα», στον αστικό ιστό της Ανατολής. Η οικονομική επιτροπή, στην τελευταία της συνεδρίαση, αποφάσισε να υποβάλλει το σχετικό αίτημα χρηματοδότησης σε πρόσκληση του Πράσινου Ταμείου η οποία είναι «ανοιχτή» μέχρι τις 22 Ιανουαρίου.

Το έργο έχει έναν συνολικό προϋπολογισμό 1.095.000 ευρώ.

Η μελέτη αφορά λοιπόν την ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου που περιβάλλεται από τις οδούς Παλαιολόγου, Ιουστινιανού και Ηρακλείου, 3.473 τετραγωνικών μέτρων, την κατασκευή παράπλευρου πεζόδρομου και την ανακατασκευή των οδών που περιβάλλουν την πλατεία, όπως και των πεζοδρομίων.

Ο χώρος παρέμβασης θα έχει ουσιαστικά τρεις μεγάλες θεματικές περιοχές, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα και την ανάλογη μακέτα. Σύμφωνα λοιπόν με τη μελέτη:

-Στην πρώτη θεματική περιοχή, στο βορειοδυτικό τμήμα, θα διαμορφωθεί ένα σύμπλεγμα κυκλικών καθιστικών με κρυφούς φωτισμούς και νησίδες πρασίνου με δέντρα.

- Στη δεύτερη θεματική περιοχή, στο νοτιοανατολικό τμήμα, θα διαμορφωθεί σε κυκλικό σχήμα η παιδική χαρά, η οποία θα είναι περιφραγμένη. Θα εξοπλιστεί πλήρως και θα πιστοποιηθεί.

- Στην τρίτη θεματική περιοχή, θα διαμορφωθεί ένας ελεύθερος χώρος πρασίνου τον οποίο θα «διατρέχει» διάδρομος από ειδικά διαμορφούμενο βιομηχανικό δάπεδο για παιχνίδι με ποδήλατα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3