Λυκ πίσω

«Μαγιά ανάπτυξης» στο πανεπιστήμιο

Εικόνα του άρθρου «Μαγιά ανάπτυξης» στο πανεπιστήμιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/06/2019, 18:40

Το πανεπιστήμιο και το τεχνολογικό πάρκο επισκέφθηκε ο υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ Θανάσης Μανταλόβας . Συναντήθηκε με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, τον πρόεδρο του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου, Απόστολο Αυγερόπουλο, καθώς επίσης και με εκπροσώπους  επιχειρήσεων νέων τεχνολογιών, εντός και εκτός τεχνολογικού πάρκου.

Ο κ. Μανταλόβας επισήμανε στον κ. Αλμπάνη «τον καταλυτικό ρόλο του ανώτατου επιστημονικού ιδρύματος της Ηπείρου στην προώθηση της καινοτομίας και στην υποστήριξη της εξωστρέφειας που έχει ανάγκη ο τόπος μας» και αναφέρθηκε στην ανάγκη να στηριχτούν και ενισχυθούν τμήματα που έχουν ελλείψεις προσωπικού, αλλά και να επιλυθεί το στεγαστικό πρόβλημα τμημάτων, σχολών και φοιτητών. Υπογράμμισε πάντως ότι «το θέμα της φοιτητικής μέριμνας αποτελεί αποκλειστικό πεδίο άσκησης πολιτικής του αρμόδιου υπουργείου και του πανεπιστημίου».

Στη συνάντηση με τον κ. Αυγερόπουλο, ο κ. Μανταλόβας είπε ότι το πάρκο έχει «όλα τα εχέγγυα για να αναδειχθεί σε κέντρο καινοτομίας και υποστήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας» και κατέθεσε πρόταση ώστε να απελευθερωθούν οι χώροι του από άλλες δραστηριότητες και να προσφερθούν αποκλειστικά για την εγκατάσταση επιχειρήσεων της νέας οικονομίας. Σημειωτέον ότι υπάρχει έτσι και αλλιώς ένα θέμα με την παρουσία της Αρχιτεκτονικής στο κτίριο.  

 «Στα Γιάννενα υπάρχει η ‘μαγιά’ για την ανάπτυξη της νέας οικονομίας, μέσω της υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, που θα βασίζεται στη γνώση και την καινοτομία» τόνισε και πρόσθεσε ότι «χρειάζεται ειδική μέριμνα και κίνητρα για τους νέους ανθρώπους που μένουν στη χώρα καθώς και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο υπάρχει ήδη στο πρόγραμμα του Κινήματος Αλλαγής».

Τόνισε τέλος ότι για να επιτευχθούν τέτοιοι στόχοι «χρειάζεται ένα κράτος σύμμαχο της επιχειρηματικότητας με μοναδικό στόχος όλων των αναπτυξιακών πολιτικών επιλογών του τη η δημιουργία νέων και βιώσιμων θέσεων εργασίας»




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3