Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 14-09-2019, 15:13
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δωρεάν προγράμματα κατάρτισης και συμβουλευτικής με τίτλο «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» για νέους που θέλουν να βρουν απασχόληση στον αγροδιατροφικό τομέα ή να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση πάνω σε φυσική ή ζωική παραγωγή ή εναλλακτικό τουρισμό υλοποιεί η Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή. Τα προγράμματα γίνονται σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Ιωάννινα.

Αυτή την περίοδο άρχισε να «τρέχει» το πρόγραμμα του εναλλακτικού τουρισμού. Στο πρόγραμμα των Ιωαννίνων μπορούν να συμμετάσχουν 25 άτομα (αιτήσεις και περισσότερες πληροφορίες εδώ).

Το πρόγραμμα κατάρτισης έχει διάρκεια δύο ακαδημαϊκά εξάμηνα (292 ώρες) και προσφέρει τόσο θεωρητική όσο και πρακτική διδασκαλία σε ένα πλήθος θεματικών του εναλλακτικού τουρισμού. Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, παρέχεται η δυνατότητα πληρωμένης δίμηνης πρακτικής άσκησης των καταρτιζόμενων με τις καλύτερες επιδόσεις, σε επιλεγμένες επιχειρήσεις εναλλακτικού τουρισμού. Όσοι επιθυμούν μπορούν επίσης να συμμετέχουν στη διαδικασία πιστοποίησης από τον Διεπιμελητηριακό Φορέα Πιστοποίησης (ΔΙ.ΦΟ.Π).

Οι αιτήσεις για τα υπόλοιπα προγράμματα κατάρτισης και συμβουλευτικής, θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», είναι μια πρωτοβουλία της οποίας ηγείται το Πανεπιστήμιο Rutgers σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, ενώ υλοποιείται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα: www.generationag.org ή στο τηλέφωνο 2310 471292.


*Φωτογραφία: Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα