Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μάθετε για το e-parking

Εικόνα του άρθρου Μάθετε για το e-parking
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/09/2019, 22:59
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την πρώτη ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πολιτών και επισκεπτών του Δήμου για τη λειτουργία του συστήματος ευφυούς στάθμευσης, στο πλαίσιο του έργου Motivate Med με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας Interreg, διοργανώνει ο Δήμος Ιωαννιτών την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, στις 18:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία.

Για τον Δήμο Ιωαννιτών, υπάρχει ένας εγκεκριμένος προϋπολογισμός 141.057 ευρώ. και την αξιολόγησή του από τους πολίτες. Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου, έχει εγκατασταθεί ήδη εξοπλισμός για τη διαχείριση θέσεων παρόδιας στάθμευσης σε 100 σημεία του κέντρου της πόλης. Η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε με την προμήθεια και τοποθέτηση υπόγειων αισθητήρων, μέσω των οποίων αντλούνται κυκλοφοριακά δεδομένα, από τα οποία συλλέγονται κρίσιμα στοιχεία για τον τρόπο διαχείρισης των θέσεων στάθμευσης από τους πολίτες, δίνοντας στο Δήμο Ιωαννιτών τη δυνατότητα να συλλέξει πολύτιμα δεδομένα για τον σχεδιασμό πολιτικών και παρεμβάσεων βιώσιμης κινητικότητας σε όλα τα επίπεδα.

Επιπρόσθετα, αναπτύχθηκε μία δίγλωσση εφαρμογή (ελληνικά, αγγλικά), συμβατή σε iOS & Android φορητές συσκευές. Η mobile εφαρμογή παρέχει πληροφορίες σε «πραγματικό» χρόνο για τις τρέχουσες κυκλοφοριακές συνθήκες και κυκλοφοριακά συμβάντα στο Δήμο Ιωαννίνων, δεδομένα σχετικά με τη διαθεσιμότητα θέσεων στάθμευσης, πληροφορίες για σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος και για διαθεσιμότητα θέσεων στάθμευσης στην περιοχή ενδιαφέροντος του χρήστη με χρήση του GPS της συσκευής του.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, απώτερος στόχος της ημερίδας ενημέρωσης είναι η ανάλυση της χρήσης της πλατφόρμας e-parking για την πόλη των Ιωαννίνων, η επίδειξη της χρήσης της από πολίτες και φορείς καθώς και η επίδειξη των δυνατοτήτων ως υφιστάμενη εφαρμογή αλλά και με όλες τις δυνατότητες επέκτασης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ημερίδας, αυτή θα ξεκινήσει με χαιρετισμό του αντιδημάρχου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εφαρμογών Έξυπνης Πόλης Γιάννη Λυκογιώργου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back