Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μ. Τζούφη: «Ρυθμίσεις για τα δικαιώματα των ΑμεΑ»

Εικόνα του άρθρου Μ. Τζούφη: «Ρυθμίσεις για τα δικαιώματα των ΑμεΑ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/09/2017, 23:56
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ξεκίνησε στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής η επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου & λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας εργαζομένων, δικαιώματα ΑμεΑ & άλλες διατάξεις». 

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη έδωσε ιδιαίτερη σημασία, στην τοποθέτησή της, στις διατάξεις για τα δικαιώματα των ΑμεΑ. Επεσήμανε πως «η κυβέρνηση προχωρά σε σημαντικές ρυθμίσεις διοικητικού και οργανωτικού χαρακτήρα, στην κατεύθυνση της πλήρους ένταξης των ΑμεΑ και στη διευκόλυνση της ζωής τους, αλλά και των οικογενειών τους». Επίσης, τόνισε τη σημασία της θεσμικής αναδιοργάνωσης μέσω της συγκρότησης συντονιστικού μηχανισμού στην κυβέρνηση υπό τον υπουργό Επικρατείας, ο οποίος επιφορτίζεται με το συντονισμό των συναρμόδιων φορέων και υπουργείων που υλοποιούν πολιτικές για την αναπηρία. 

Η κ. Τζούφη ανέφερε μια σειρά ρυθμίσεων της τελευταίας περιόδου που λειτουργούν συμπληρωματικά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, όπως η ενίσχυση του συστήματος διορισμών εκπαιδευτικών και επαγγελματιών Υγείας με ΑμεΑ, η αύξηση των προσλήψεων ΑμεΑ και γονέων ΑμεΑ στο Δημόσιο σε ποσοστό 15%, η κατάρτιση ειδικού προγράμματος ενίσχυσης των εργοδοτών για την πρόσληψη 2000 ανέργων ατόμων με αναπηρίες, η χορήγηση δελτίου μετακίνησης για το έτος 2017, η ενίσχυση της ειδικής εκπαίδευσης και η ίδρυση των κέντρων παρακολούθησης σπανίων νοσημάτων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back