Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μ. Τζούφη για τη (μη) δωρεά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Εικόνα του άρθρου Μ. Τζούφη για τη (μη) δωρεά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/02/2020, 18:10
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Για «επίθεση στη Δημόσια Υγεία» και για «υπονόμευση της λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων» καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, με αφορμή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας για την μη προμήθεια κύκλοτρου σε τέσσερα νοσοκομεία της χώρας μέσω δωρεάς του Ιδρύματος «Στ. Νιάρχος».

Η κ. Τζούφη κάνει λόγο και για «στέρηση από τους Ηπειρώτες της παροχής υψηλού επιπέδου διαγνωστικών και απεικονιστικών εξετάσεων».

«Η επίμαχη διάταξη αν και αποδέχεται τη δωρεά του PET/CT από το ‘Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος’ προς το ΠΓΝΙ, δεν δέχεται τη δωρεά για το κύκλοτρο, απειλώντας την πλήρη λειτουργία της νέας απεικονιστικής μονάδας, καθώς δεν θα μπορεί να παράγει τα απαραίτητα ραδιοφάρμακα. Θα μπορεί ωστόσο να τα προμηθεύεται από ιδιώτη παραγωγό…» επισημαίνει η βουλευ΄της με νόημα.

Και προσθέτει: «Με τον τρόπο αυτό, μια σημαντική δωρεά για την περιοχή και τη δημόσια υγεία μετατρέπεται σε εργαλείο εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων. Ταυτόχρονα, υποβαθμίζει την ερευνητική δραστηριότητα του ΠΓΝΙ και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αλλά κυρίως δημιουργεί έντονη ανησυχία σε μεγάλο αριθμό ασθενών που ανέμενε με αγωνία την εγκατάσταση του νέου εξοπλισμού σύμφωνα με τον ενδεδειγμένο σχεδιασμό».

Για την κ. Τζούφη η επιλογή της κυβέρνησης «αποκαλύπτει πως το σχέδιο της ΝΔ για δημόσια υγεία είναι η ιδιωτικοποίηση και η εξυπηρέτηση συμφερόντων σε βάρος των ασθενών και των οικογενειών τους, του ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού και των νέων ερευνητών. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την υλοποίηση αυτού του σχεδίου».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back