Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μ. Ελισάφ: «Η δημοτική αρχή δεν εκβιάζεται»

Εικόνα του άρθρου Μ. Ελισάφ: «Η δημοτική αρχή δεν εκβιάζεται»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/03/2021, 16:16
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την απάντησή του στα όσα καταγγέλλει για τον διαγωνισμό των led στα Γιάννενα ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Λυκογιώργος, έδωσε σήμερα ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. Η απάντησή του ήρθε μετά από ερώτηση δημοσιογράφου στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για τις… εκδηλώσεις της Ημέρας της Γυναίκας.

Ο κ. Ελισάφ απέφυγε να μπει στην ουσία των καταγγελιών, παραπέμποντας στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών και παρέχοντας παράλληλα τη στήριξή του στην περιφερειακή αρχή. 

«Σκοπός μας είναι να γίνει το έργο και σε αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου αναμένουμε τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων της πολιτείας επί των ενστάσεων ορισμένων (σ.σ. το bold είναι του δελτίου Τύπου) εταιρειών», ανέφερε ο δήμαρχος. Η αναφορά του πάντως σε «ορισμένες εταιρίες» εκτιμάται ότι δεν είναι τυχαία… Στην καταγγελία του ο κ. Λυκογιώργος, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του δημάρχου, έκανε λόγο για «αθέμιτο ανταγωνισμό» και για εκ των πραγμάτων, λόγω των όρων δημοπράτησης, αποκλεισμό εταιριών από τη συμμετοχή στον διαγωνισμό των 19,2 εκατ. ευρώ. Στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών έχουν προσφύγει τρεις εταιρίες για τη διακήρυξη του διαγωνισμού.

Ο κ. Ελισάφ ανέφερε δε ότι από τη στιγμή που ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη από την αναθέτουσα αρχή, από την Περιφέρεια Ηπείρου δηλαδή, «κάθε παρέμβαση θα μπορούσε πολύ εύκολα να παρερμηνευτεί».

Για τον κ. Λυκογιώργο είπε ότι «ο κάθε συνάδελφος έχει το δικαίωμα της γνώμης του. Η Δημοτική Αρχή δεν εκβιάζεται και έχει υποχρέωση τηρώντας απαρέγκλιτα τις δημοκρατικές διαδικασίες στα όργανά της με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών να παίρνει τις αποφάσεις της και αυτό έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία αυτή την τόσο κρίσιμη περίοδο».

Και κατέληξε λέγοντας ότι «ο κ. Λυκογιώργος επέλεξε τον δικό του δρόμο». Μια δήλωση που βάσει των όρων που ισχύουν στην πολιτική (εκτός… και αν έχουν αλλάξει) και με το δεδομένο ότι οι διαφορετικοί δρόμοι αφορούν το πιο κρίσιμο ζήτημα της θητείας της δημοτικής αρχής, σημαίνει δύο πράγματα: Ή ο κ. Ελισάφ δείχνει τον δρόμο της παραίτησης ή της ανεξαρτητοποίησης στον κ. Λυκογιώργο ή τον δρόμο της διαγραφής.

ΣΧΟΛΙΑ
nikos
Επιτελους κάποιος έλεγχος στην ασυδοσία των αιρετών. Συγχαρητήρια στον κ. Λυκογιώργο
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back