Oikonomou pisoi
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μ. Ελισάφ: Επίσκεψη στον Συμπαραστάτη του Δημότη

Εικόνα του άρθρου Μ. Ελισάφ: Επίσκεψη στον Συμπαραστάτη του Δημότη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/05/2019, 22:03
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης Χρήστο Πάνου επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή».

Ο κ. Πάνου ενημέρωσε αναλυτικά για το έργο του συμπαραστάτη, τα προβλήματα πολιτών και επιχειρήσεων, καθώς και τις παρεμβάσεις της υπηρεσίας.

Η παράταξη Γιάννενα Νέα Εποχή στην ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι τα περισσότερα ζητήματα που φτάνουν στον συμπαραστάτη είναι απλήρωτοι λογαριασμοί στη ΔΕΥΑΙ από ενοικιαστές που έχουν αποχωρήσει από τα σπίτια.  Σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό η ΔΕΥΑΙ μπορεί να στραφεί είτε κατά του μισθωτή είτε κατά του ιδιοκτήτη πλην όμως επειδή ο μισθωτής συνήθως δεν είναι δυνατό να βρεθεί μένει το χρέος στον ιδιοκτήτη για υπηρεσίες, που ο ίδιος δεν έχει καταναλώσει.

Ο κ. Ελισάφ υπογράμμισε ότι «είναι απαραίτητη η τροποποίηση του κανονισμού της ΔΕΥΑΙ ώστε η ευθύνη καταβολής της οφειλής να ανήκει σε αυτόν που αποδεδειγμένα κάνει χρήση του χώρου κι επομένως καταναλώνει το νερό». 

 Ακόμα, πρόσθεσε ότι θα πρέπει να γίνει αναμόρφωση του οργανισμού του Δήμου, ώστε να αντιμετωπιστούν περιπτώσεις ταλαιπωρίας λόγω κατακερματισμού αρμοδιοτήτων.

Τέλος, για τα αδέσποτα, ο κ. Ελισάφ τόνισε ότι «κρίνεται απαραίτητη η  τροποποίηση του νόμου για τα αδέσποτα ζώα με την προσθήκη της υποχρέωσης δημιουργίας χώρων μόνιμης φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων από όλους τους Δήμους της χώρας και πρόβλεψη της απαιτούμενης χρηματοδότησης από εθνικούς και ενδεχομένως κοινοτικούς πόρους». Η παράταξη θα ζητήσει «την πιλοτική εφαρμογή της λύσης των χώρων μόνιμης φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων καθώς και την εφαρμογή της νομοθεσίας όσον αφορά την ηλεκτρονική ταυτοποιήση των ζώων».  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back