Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Λογισμικό κατά λογοκλοπής για δύο χρόνια

Εικόνα του άρθρου Λογισμικό κατά λογοκλοπής για δύο χρόνια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/06/2020, 17:17
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την προμήθεια του λογισμικού λογοκλοπής Turnitin Originality Check και τη διάθεσή του σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα από τώρα και για διάστημα 2 ετών ανακοινώνει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Το Turnitin είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή ανίχνευσης πιθανής λογοκλοπής που δέχεται ως είσοδο κείμενα εργασιών και άρθρων και τα αντιπαραβάλλει με κείμενα από το διαδίκτυο, με δημοσιευμένες εργασίες, με εργασίες που έχουν κατατεθεί στο Turnitin από άλλους φοιτητές και με εργασίες που υπάρχουν στα ιδρυματικά αποθετήρια. Ανιχνεύει πιθανή λογοκλοπή, ακόμα και σε μεταφρασμένο κείμενο, και δημιουργεί αναφορά ομοιότητας (similarity report). Το χρησιμοποιούν πάνω από 30 εκ. φοιτητές σε 15.000 ιδρύματα από 140 διαφορετικές χώρες.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν οδηγίες για τη διαδικασία λήψης του λογισμικού Turnitin και χρήσης του, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα συνεχίσει απρόσκοπτα την προσπάθειά του να εξασφαλίζει στα μέλη του σύγχρονες ψηφιακές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, στοχεύοντας στη συνεχή αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών του» σημειώνει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back