Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Λιγότεροι Τούρκοι, περισσότεροι Ισραηλινοί

Εικόνα του άρθρου Λιγότεροι Τούρκοι, περισσότεροι Ισραηλινοί
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/01/2019, 10:25
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την εκτίμηση ότι μειώθηκαν κατά 15% οι τούρκοι τουρίστες Σε ότι αφορά τον τουρισμό στις πόλεις παρατηρήθηκε μείωση σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα και Γιάννενα, αλλά ειδικά σε Θεσσαλονίκη και Γιάννενα η αύξηση των Ισραηλινών έφτασε το 200%,  κάνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ)Ελλάδος, Γρηγόρης Τάσιος, μιλώντας στο ΑΠΕ.

«Είμαστε ευχαριστημένοι από τα νούμερα επειδή έμειναν ίδια αλλά τα έσοδα των ξενοδοχείων ήταν λιγότερα. Για το 2019 αναμένουμε κανονική κινητικότητα σε ό,τι αφορά τη Βαλκανική αγορά, ειδικά για το Πάσχα, σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής εικόνα. Σε ό,τι αφορά την αγορά της κεντροδυτικής Ευρώπης, η κατάσταση είναι στάσιμη αλλά σαφή εικόνα θα έχουμε τέλη Μαρτίου. Εικάζω ότι θα είναι λίγο καλύτερη από το 2018» αναφέρει σχετικά.

Χαρακτηρίζει το 2019 «ορόσημο» γιατί «συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια σταθερής ανόδου και έχουμε μπροστά μας αφενός το Brexit και αφετέρου τις αγορές της Αιγύπτου και της Τουρκίας που μπαίνουν ξανά δυναμικά στον ανταγωνισμό».

Συμπληρώνει επίσης ότι «συνεχίζουμε να επιμένουμε στα βασικά ζητήματα για την ανταγωνιστικότητα, εκ των οποίων τα δύο πιο σημαντικά είναι η μείωση του ΦΠΑ και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών».

(Πηγή: ΑΠΕ)




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back