Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 2-04-2019, 13:53
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στην πρωτοβουλία «Light It Up Blue» που στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον αυτισμό, με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα, συμμετέχει και ο Δήμος Ιωαννιτών.

Σήμερα το βράδυ, λοιπόν, το Δημαρχείο και η Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη θα φωτιστούν με μπλε χρώμα.

 «Φωτίζοντας μπλε το Δημαρχείο και τη Ζωσιμαία Δημόσια Βιβλιοθήκη θα ρίξουμε φως στη σκοτεινή πλευρά της απομόνωσης και της περιθωριοποίησης που βιώνουν τα άτομα με αυτισμό. Ο Δήμος Ιωαννιτών με ιδιαίτερη ευαισθησία υποστηρίζει έμπρακτα τους συνανθρώπους μας με αυτισμό σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς» ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος της ενιαίας σχολικής επιτροπής Ιωαννίνων και δημοτική σύμβουλος Παρασκευή Τσίλη.

Φέτος, όπως και πέρσι, στην πρωτοβουλία «Light It Up Blue» θα συμμετέχει και ο Δήμος Ζίτσας φωτίζοντας μπλε το Δημαρχείο στην Ελεούσα. Στα όριά του λειτουργεί από το 2001 η Στέγη Αυτιστικών Ατόμων «Ελένη Γύρα», η οποία φιλοξενεί 12 ενήλικες με αυτισμό.

Για τη σημασία της πρωτοβουλίας και την ανάγκη ευαισθητοποίησης των πολιτών για τον αυτισμό μίλησαν η προϊσταμένη της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης, Βάια Οικονομίδου, η αντιδήμαρχος Ζίτσας, Ιωάννα Γεωργούλη, ο πρόεδρος του τμήματος Ηπείρου της Εταιρίας Αυτιστικών Ατόμων, Χρήστος Θέμος, και η επιστημονικά υπεύθυνη της Στέγης Αυτιστικών Ατόμων «Ελένη Γύρα», Μαργαρίτα Γκογκάκη.

Η κ. Οικονομίδου τόνισε πως η Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη συμμετέχει για τρίτη χρονιά στην πρωτοβουλία αυτή αναδεικνύοντας έτσι και τον κοινωνικό ρόλο της Βιβλιοθήκης.

Η κ. Γεωργούλη στάθηκε στις πρωτοβουλίες του Δήμου Ζίτσας για τη στήριξη των ατόμων με αυτισμό, ενώ ο κ. Θέμος και η κ. Γκογκάκη ευχαρίστησαν τους δύο Δήμους και τη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη για τη στήριξή τους.

 

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
espa