Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Λεωφόρος Γράμμου: άσφαλτος, διαβάσεις, πεζοδρόμια

Εικόνα του άρθρου Λεωφόρος Γράμμου: άσφαλτος, διαβάσεις, πεζοδρόμια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/06/2021, 15:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η λεωφόρος Γράμμου, που συνδέει συν τοις άλλοις τον αστικό ιστό των Ιωαννίνων με το αεροδρόμιο, είναι μια ταλαιπωρημένη οδός, με τις συνθήκες ασφάλειας να μην είναι και οι καλύτερες.

Ο Δήμος Ιωαννιτών εκτιμά ότι θα υπάρξει αναβάθμιση της λεωφόρου, μέσω έργου η  υλοποίηση του οποίου θα ξεκινήσει άμεσα.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας υπέγραψαν σήμερα τη σύμβαση για το έργο της ανακατασκευής της Γράμμου. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 450.000 ευρώ, και το κόστος της σύμβασης ανέρχεται σε 238.824 ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα γίνει νέα ασφαλτόστρωση, θα διαμορφωθούν διαβάσεις πεζών ανά 100 μέτρα όπως και σε κάθε διασταύρωση και θα αναβαθμιστούν τα πεζοδρόμια τόσο σε πλάτος όσο και επιφάνεια διάστρωσης.

Στο πλαίσιο της ίδιας εργολαβίας θα γίνει συντήρηση του ασφαλτοτάπητα στην οδό Εκτελεσθέντων.

«Η Λεωφόρος Γράμμου αποτελεί κεντρική είσοδο για την πόλη των Ιωαννίνων. Η συντήρησή της είναι απαραίτητη ώστε να αναβαθμιστεί η εικόνα και κυρίως να δημιουργηθούν συνθήκες ασφάλειας για τους διερχόμενους οδηγούς και πεζούς. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και σε λίγους μήνες το έργο θα είναι έτοιμο» αναφέρει σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος, ο οποίος επαναλαμβάνει τα περί «υψηλών ποσοστών υλοποίησης του τεχνικού προγράμματος».

Παράλληλα, για τη λεωφόρο Γράμμου, έχουν σχεδιαστεί και δύο ισόπεδοι κυκλικοί κόμβοι: Ένας στη «Συνάντηση» και ένας στη διασταύρωση της λεωφόρου με την οδό Ίωνα Δραγούμη. Για τους δύο αυτούς κόμβους, ο Δήμος Ιωαννιτών έχει υποβάλλει πρόταση στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» και αναμένει την αξιολόγηση από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back