Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Λειτουργεί πρώτο ΚΔΑΠ για ανθρώπους με αναπηρία

Εικόνα του άρθρου Λειτουργεί πρώτο ΚΔΑΠ για ανθρώπους με αναπηρία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/03/2019, 17:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το 1ο ΚΔΑΠ μεΑ του Δήμου Ιωαννιτών εγκαινίασαν οι τοπικές αρχές στα Καρδαμίτσια. Τα εγκαίνια έκαναν ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππας Τσουμάνης, ενώ χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μάξιμος.

  • Είναι το πρώτο ΚΔΑΠ που στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με σχετικές προδιαγραφές
  • Είναι η πρώτη δομή του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. που αφορά συμπολίτες με αναπηρία. Θα ακολουθήσουν το 2ο ΚΔΑΠ μεΑ και το Κέντρο για παιδιά με αυτισμό
  • Η νέα δομή θα φιλοξενήσει 25 παιδιά και εφήβους με αναπηρία, με νοητική υστέρηση, αυτισμό, κινητική ή και πολλαπλή αναπηρία.
  • Το ΚΔΑΠ μεΑ λειτουργεί σε ετήσια βάση, κατά την διάρκεια της λειτουργίας των σχολείων θα λειτουργεί από 13.30 έως 21.30 και κατά τα διαστήματα που τα σχολεία είναι κλειστά θα λειτουργεί από 8.00 έως 16.00


 «Ειδικά στο κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής είχαμε από την αρχή και εξακολουθούμε να έχουμε μια συγκεκριμένη και ίσως φιλόδοξη ρητορική η οποία όμως συνοδεύεται από έργα όπως αυτό» τόνισε ο κ. Μπέγκας και ευχαρίστησε τη Μητρόπολη για τη συνεργασία της σε θέματα κοινωνικής πολιτικής. Επίσης, ευχαρίστησε τον κ. Τσουμάνη, την αντιπρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ Εύη Σίμου, τη διοίκηση και το προσωπικό για «τη σπουδαία δουλειά που έγινε όλα αυτά τα χρόνια».

Από την πλευρά του ο κ. Τσουμάνης κάλεσε όλες τις οικογένειες της πόλης με παιδιά με αναπηρία να επισκεφθούν το νέο, να δουν τις εγκαταστάσεις του, να συζητήσουν με το προσωπικό, «να το αγκαλιάσουν και να εμπιστευθούν τα παιδιά τους στη νέα μας δομή».

Ευχαρίστησε και αυτός το προσωπικό και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Τέλος, ο μητροπολίτης Μάξιμος πρόσθεσε ότι οι φορείς πρέπει να συνεργάζονται «για το καλό της κοινωνίας, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στους συνανθρώπους μας που έχουν περισσότερη ανάγκη για βοήθεια».




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back