Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Λειτουργεί το Κέντρο Κοινότητας για Ρομά

Εικόνα του άρθρου Λειτουργεί το Κέντρο Κοινότητας για Ρομά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/07/2021, 14:47
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας Ρομά έκανε ο Δήμος Ιωαννιτών και ο ΟΚΠΑΠΑ χτες, 27 Ιουλίου 2021, παρουσία του γενικού γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας Γιώργου Σταμάτη.

Το παράρτημα στεγάζεται στο ΚΕΠΑΒΙ και είναι ήδη στελεχωμένο, ώστε να συμπληρώσει το δίκτυο κοινωνικής προστασίας του ΟΚΠΑΠΑ, ειδικά σε ό,τι αφορά τους Ρομά.  Θα εξυπηρετεί οικογένειες και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχολογικής στήριξης, πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας και επιπλέον, θα καταγράφει την υγειονομική κατάσταση και θα υλοποιεί προγράμματα πρόληψης και αγωγής υγείας. Τέλος, θα κάνει εμβολιασμούς σε παιδιά.

Ο κ. Σταμάτης είπε μεταξύ άλλων ότι «οι Ρομά θα έχουν την δυνατότητα για μία πιο ομαλή κοινωνική ένταξη και με τις συνοδευτικές υπηρεσίες που θα προσφέρει θα βοηθήσει σημαντικά στην κατεύθυνση αυτή»

Ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ τόνισε μεταξύ άλλων ότι «κοινωνική πολιτική σημαίνει μέριμνα για τις ευάλωτες ομάδες. Μία από τις ομάδες αυτές είναι οι Ρομά. Κάναμε επισκέψεις στους οικισμούς, ενημερώσεις για την πανδημία και τους  τρόπους προστασίας, διανείμαμε υλικό και τώρα πραγματοποιούμε ενημερώσεις για τον εμβολιασμό»

Τέλος, ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου είπε ότι το κέντρο «στοχεύει στην ανάπτυξη ενός σημείου αναφοράς για την υποδοχή, την εξυπηρέτηση των ευάλωτων ομάδων, με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και τις υπηρεσίες και της διασύνδεσης με τις υπηρεσίες του Δήμου, της Περιφέρειας, ακόμη και του κεντρικού κράτους».

Ο κ. Πάνου έκανε ειδική μνεία στην πραγματοποίηση στοχευμένων δράσεων για την προώθηση και την πρόσβαση στην εκπαίδευση, την αποτροπή της σχολικής διαρροής και την ενημέρωση των οικογενειών για την εγγραφή των παιδιών στη δημόσια εκπαίδευση.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back