Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών

Εικόνα του άρθρου Λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/09/2016, 16:24
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η φλόγα της 14ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας των Εθελοντών Αιμοδοτών, με αφετηρία την πόλη των  Πατρών, διατρέχει από τις 26 Αυγούστου όλη την Ελλάδα για να καταλήξει στις 14 Οκτωβρίου στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α) στην Αθήνα.

Η 14η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία πραγματοποιείται στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων από σήμερα μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου από τους συλλόγους και φορείς εθελοντικής αιμοδοσίας, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ηπείρου και των δήμων Ιωαννίνων και Ζίτσας και τη συμμετοχή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου.

Η πρώτη εκδήλωση γίνεται στην Ελεούσα του δήμου Ζίτσας σήμερα στις 6 το απόγευμα. Νέοι του δήμου Ζίτσας θα τρέξουν με τη φλόγα της αγάπης μεταφέροντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, θα καταλήξουν στο παλιό Δημαρχείο όπου θα υπάρχει μουσικό πρόγραμμα με το συγκρότημα του Βασίλη Παπαγεωργίου και με χορευτικά συγκροτήματα. 

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στην πόλη των Ιωαννίνων, στην αρχή του πεζόδρομου της Μιχ. Αγγέλου. Μαθητές από δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια της πόλης θα ξεκινήσουν από τα σχολεία τους μεταφέροντας τη φλόγα της εθελοντικής αιμοδοσίας για να συναντηθούν στον πεζόδρομο της Μιχαήλ Αγγέλου όπου θα ανάψουν το βωμό. Εκεί θα υπάρχει μουσική που θα επιμελείται ο Χάρης Τσίτος και θα γίνεται ανοιχτή αιμοληψία και λήψη δειγμάτων για υποψήφιους δότες μυελού των οστών από την κινητή μονάδα του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα».




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back