Λαϊκή Συσπείρωση: «Προς αποκατάσταση της αλήθειας»

Εικόνα του άρθρου Λαϊκή Συσπείρωση: «Προς αποκατάσταση της αλήθειας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/12/2021, 17:04

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου, σχετικά με τα όσα συζητήθηκαν στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο, σχετικά με τις δομές υγείας στην Ήπειρο, αναφέρει ότι η περιφερειακή αρχή «κατάπιε την κάμηλον και διύλισε τον κώνωπα, προκειμένου να διαφημίσει την συνεισφορά της και να συγκαλύψει την εγκληματική πολιτική υγείας της κυβέρνησης και στην Ήπειρο».

Αναφέρει ρητά ότι η πρωτοβάθμια υγεία «όχι μόνο δεν ενισχύθηκε αλλά αποψιλώθηκε από ιατρικό προσωπικό για να καλύψει τρύπες στα νοσοκομεία» και ότι οι προσλήψεις συμβασιούχων στα νοσοκομεία το 2020,
δεν  στάθηκαν επαρκείς να καλύψουν αριθμητικά, ούτε τις κενές οργανικές θέσεις των οργανογραμμάτων του 2012, μιας άλλης εποχής, που είναι ακόμη σε ισχύ σήμερα».

Η παράταξη παραθέτει στοιχεία για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, αναφέροντας ότι «άνοιξε και λειτούργησε το 4ο κτίριο με πρόσθεση 85 νέων κλινών, οι οποίες απαιτούν 315 νέους υγειονομικούς, η υποστελέχωση καθίσταται επικίνδυνη».

Καταγγέλλει ακόμα ότι η περιφερειακή αρχή και τα στελέχη της «υπερέβαλλαν» και παραθέτει τρία σημεία «προς αποκατάσταση της αλήθειας»: Ότι η διαχειρίζεται ένα μέρος απο τα κονδύλια του Υπουργείου Υγείας, κάτι που δεν «προσθέτει νέο χρήμα» τη στιγμή που υπάρχουν περικοπές στον προϋπολογισμό, ότι «δεν προσφέρει στην ώρα τους τα κονδύλια που διαχειρίζεται», με παράδειγμα το Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου «από το 1 εκατομ. που αποφάσισε  να δώσει η περιφέρεια τον Φλεβάρη του 2021, έχουν φτάσει τα 100.000 ευρώ» και τέλος, ότι «ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός που προσέφερε ως μεσάζων του Υπουργείου   Υγείας η περιφερειακή αρχή,  δεν μπορεί να αξιοποιηθεί χωρίς προσωπικό». 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back