Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Λαϊκή Συσπείρωση»: Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για όλους

Εικόνα του άρθρου «Λαϊκή Συσπείρωση»: Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για όλους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/10/2021, 21:40
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

To επίμαχο –εδώ και δύο χρόνια- ζήτημα της κατάστασης των δομών υγείας στην Ήπειρο και δη του κινδύνου που υπάρχει, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων και της όχι καλής εμβολιαστικής κάλυψης στην ηλικιακή ομάδα των 65 και άνω, να ξαναγίνει μονοθεματική (Covid-19) η λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων επαναφέρει στο προσκήνιο η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Γιώργο Πρέντζα.

Η παράταξη κατέθεσε αίτημα στην πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου να συζητηθεί το θέμα αυτό στην επερχόμενη συνεδρίαση του οργάνου, στις 2 Νοεμβρίου.  

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θέτει επίμονα το ζήτημα της μη ισότιμης αντιμετώπισης του συνόλου των ασθενειών πλην Covid-19, κυρίως σε χειρουργικό επίπεδο. Ως ενδεικτικό παράδειγμα φέρνει τη μη ικανοποίηση του αιτήματος από τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όπως αναφέρει, για πλήρη επαναλειτουργία των χειρουργικών αιθουσών. Ένα αίτημα που κατατέθηκε πριν από μία εβδομάδα. Όπως επισημαίνεται, έχουν ανοίξει πέντε από τις οκτώ αίθουσες τακτικών περιστατικών διότι «δεν υπάρχουν οι 20 επιπλέον νοσηλευτές και προσωπικό καθαριότητας που αποτελούν τη βασική προϋπόθεση για τον απεγκλωβισμό εκατοντάδων χειρουργικών περιστατικών που λιμνάζουν στην αναμονή με κίνδυνο για την έκβαση της υγείας των ασθενών».

Για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» η μετατροπή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων σε μονοθεματικό είναι αναπόφευκτη αν δεν υπάρχει στελέχωση με επιπλέον προσωπικό. Η παράταξη αναφέρει ακόμη ότι υπάρχει αδυναμία ασφαλούς στελέχωσης του ψυχιατρικού τομέα κυρίως με νοσηλευτικό προσωπικό, «σε μια περίοδο που οι ψυχικές διαταραχές έχουν αυξηθεί δυσανάλογα σε σύγκριση με κάθε άλλη χρονιά στο παρελθόν, μετά και το πέρασμα των κοινοτικών δομών ψυχικής υγείας από το νοσοκομείο Χατζηκώστα στο ΠΓΝΙ με ΚΥΑ», όπως και υποστελέχωση, σε ιατρικό  κυρίως προσωπικό, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

«Σήμερα οι αναστολές εργασίας του υγειονομικού προσωπικού με αδυναμία αναπλήρωσης τους, σε συνδυασμό με τις δεκάδες συνταξιοδοτήσεις έως το τέλος του έτους και τις επικείμενες λήξεις συμβάσεων 200 έμπειρων στην αντιμετώπιση του covid  συμβασιούχων καθαριότητας-, με απαρχή  την 9η του Νοέμβρη έως και το τέλος Νοέμβρη, προσθέτουν ένα επιπλέον πρόβλημα: αυτό της απώλειας εκπαιδευμένου, έμπειρου προσωπικού και της αντικατάστασης του από ανεκπαίδευτο προσωπικό με ευθύνη ιδιώτη εργολάβου καθαριότητας, στην καρδιά του χειμώνα και της κορύφωσης του 4ου κύματος, γεγονός υγειονομικά επικίνδυνο» τονίζει η παράταξη, η οποία ζητά να παραμείνουν οι συμβασιούχοι στις θέσεις τους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back