Oikonomou pisoi
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Λαϊκή Συσπείρωση» κατά Γ. Ζάψα

Εικόνα του άρθρου «Λαϊκή Συσπείρωση» κατά Γ. Ζάψα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/03/2019, 12:12
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η ζωντανή αναμετάδοση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης της συνάντησης του υποψήφιου περιφερειάρχη Ηπείρου, με τον ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Ζάψα με νέους, προκάλεσε την αντίδραση της περιφερειακής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» του ΚΚΕ. 

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Σπ. Ματσάγγας και Φ. Κάτσιος κατηγορούν τον κ. Ζάψα ότι πέταξε στη νεολαία το «’τυράκι’ της νεανικής επιχειρηματικότητας και της ονομαζόμενης κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας. Ξέχασε να πει όμως ότι σύμφωνα με τις έρευνες το 90% τέτοιων νεοφυών επιχειρήσεων τελικά αποτυγχάνει και οι νέοι καταλήγουν απογοητευμένοι και υπερχρεωμένοι». Την ίδια ώρα «προκαλούν» τον κ. Ζάψα, ο οποίος είναι διευθυντής των σχολών του ΟΑΕΔ, «τι έχει να πει για τους μαθητές του. Τι έχει να πει για τα αγόρια και τα κορίτσια που ζουν μια κόλαση στον ‘παράδεισο’του ελληνικού τουρισμού, που δουλεύουν 10ωρα και 12ωρα, χωρίς ρεπό, κοιμούνται σε τρώγλες... Τι έχει να πει για τους εργατοτεχνίτες που δουλεύουν με μεροκάματα πείνας, ανασφάλιστοι, με ανύπαρκτα μέτρα υγείας και ασφάλειας. Για την απλήρωτη μαθητεία..».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» υπενθυμίζει δε ότι ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ «δεκάδες τέτοιες δράσεις με τη σέσουλα, αλλά -ω του θαύματος- την τελευταία φορά που ήμασταν στον ΟΑΕΔ δεν είδαμε κανένα νέο να κρατάει χρυσά κουτάλια».

Τέλος, καλεί τους νέους ανθρώπους να κάνουν «στην μπάντα τέτοιους ‘τοπικούς άρχοντες’ που θέλουν να παίξουν με τα όνειρά τους».

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back