Oikonomou pisoi Solarhub πίσω

«Λαϊκή Συσπείρωση»: Θέτει ζήτημα πολιτικής προστασίας

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/03/2019, 15:12

Λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων, η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» έρχεται να καταγγείλει τις δύο κανονιστικές αποφάσεις για το πράσινο και τους κοινόχρηστους χώρους, οι οποίες πρόκειται να συζητηθούν στη συνεδρίαση.

Καταρχήν, η καταγγελία της δημοτικής παράταξης βασίζεται στο σκεπτικό ότι οι αποφάσεις αυτές διασφαλίζουν ότι «θα συνεχίζει να μην υπάρχει κανένας χώρος συγκέντρωσης κοινού, για περιπτώσεις σεισμών ή άλλων καταστροφών, σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο».

Και συνεχίζει λέγοντας ότι για να γίνει κάτι τέτοιο η δημοτική αρχή θα πρέπει να αφήσει «έστω και ένα χώρο σε κάθε γειτονιά χωρίς τραπεζοκαθίσματα και να επιβάλλει στη ΔΕΗ να υπογειοποιήσει καλώδια κ.ά». «Η δημοτική αρχή όμως έχει ξεκαθαρίσει όλα αυτά τα χρόνια ότι βάζει την ‘ανάπτυξη’ που στη συγκεκριμένη περίπτωση μεταφράζεται σε νομιμοποίηση της κατάληψης κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα, πάνω από όλα, ακόμα και την ασφάλεια του λαού» τονίζει.

Και καταλήγει: «Η πολιτική προστασία ούτε στους σεισμούς ούτε στα χιόνια ούτε στις πλημμύρες προστάτευσε κανέναν. Δεν είναι στις προθέσεις τους να δώσουν δεκάρα τσακιστή σε έργα που το κράτος κρίνει ότι δεν έχουν ανταποδοτικό όφελος».

               

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back