Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Κρυφτό» με το VDSL

Εικόνα του άρθρου «Κρυφτό» με το VDSL
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/09/2020, 10:37
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε κανονικό… σήριαλ εξελίσσεται η εξάπλωση του δικτύου VDSL στα Γιάννενα. Παρότι το δίκτυο έχει τοποθετηθεί και ηλεκτροδοτηθεί, οι πάροχοι ακόμα δεν δίνουν συνδέσεις, σε περιοχές εκτός του «στενού κέντρου» της πόλης και μερικών άλλων σημείων.

Τα Γιάννενα, που κοντεύουν πλέον να γίνουν θρυλικά και… για το κακής ποιότητας ίντερνετ και τις κατά καιρούς καθυστερήσεις, περιμένουν εδώ και χρόνια την εξάπλωση του δικτύου, τουλάχιστον στον Δήμο Ιωαννιτών.

Παρότι το φυσικό έργο ολοκληρώθηκε πριν από 1,5 χρόνο περίπου και οι καμπίνες ηλεκτροδοτήθηκαν, κατόπιν, οι πάροχοι δεν έχουν ενεργοποιήσει ακόμα τις γραμμές, χωρίς αυτό να είναι… απόλυτα ακριβές.

Η Vodafone για παράδειγμα, στο χάρτη τοποθέτησης των «καφάο» (για να χρησιμοποιήσουμε τον… παραδοσιακό κατανοητό όρο), δείχνει ότι διαθέτει κέντρα προς το Τσιφλικόπουλο και το παλιό άσυλο.  Η εταιρία, για ένα διάστημα είχε «ανοίξει» την περιοχή στον έλεγχο διαθεσιμότητας, στο site της, αλλά οι αιτήσεις για σύνδεση παίρνουν συνήθως αρνητική απάντηση. Ο ΟΤΕ δηλώνει το κέντρο στην Περίβλεπτο, χωρίς ωστόσο να παρέχει, ενώ η WIND απουσιάζει, επί του παρόντος, από το χάρτη.

Η πιο πρόσφατη παράταση που είχε δώσει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στους παρόχους, ήταν για το πρώτο τρίμηνο του 2020. Ελέω πανδημίας, η παράταση επεκτάθηκε για το τρίτο τρίμηνο. Λήγει δηλαδή στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, οι πάροχοι, στις ερωτήσεις που δέχονται, απαντούν ότι ακόμα δεν είναι σε θέση να υπολογίσουν το χρόνο διάθεσης των συνδρομών. Επίσης, η ΕΕΕΤ είναι πλέον φανερό ότι ακολουθεί ανεκτική πολιτική…

Φυσικά, το θέμα που θα παραμείνει, ακόμα και όταν το εμπορικό δίκτυο στα Γιάννενα επεκταθεί, θα είναι οι τιμές που δίνουν οι πάροχοι, οι οποίες παραμένουν από τις ακριβότερες στην ΕΕ και από τις πλέον αναντίστοιχες με την ποιότητα υποδομών και υπηρεσιών…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back