Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κρούσματα δύο μηνών σε 12 μέρες

Εικόνα του άρθρου Κρούσματα δύο μηνών σε 12 μέρες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/10/2020, 11:53
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο νομός Ιωαννίνων έφτασε μέσα σε 12 μέρες, τις πρώτες του Οκτωβρίου, όλα τα κρούσματα που παρουσίασε μέσα σε σχεδόν τρεις μήνες.

Σε αυτό το διάστημα, η Ήπειρος και τα Γιάννενα διαφημίστηκαν μέχρι και ως… «covid free», που εν ολίγοις ήταν, όχι με τον «καμπανιακό» όρο, αλλά τουλάχιστον δεν είχαν το ίδιο πρόβλημα με άλλες περιοχές της χώρας.

Στις δώδεκα πρώτες μέρες του Οκτωβρίου, έχουν καταγραφεί 173 κρούσματα, ενώ Αύγουστος και Σεπτέμβριος μαζί (μήνες κατά τους οποίους αμφισβητήθηκε έντονα η ακρίβεια των καταγραφών), είχαν 141, μαζί.

Το ερώτημα, δευτερεύον αυτή τη στιγμή που προέχει η αναστολή της εξάπλωσης, είναι «τι έγινε» και φτάσαμε ως εδώ. Δύσκολα εξηγείται μόνο από μεμονωμένα περιστατικά ή «δαιμονοποιήσεις». Ισχυρά όμως είναι τα ερωτήματα για φορείς, αλλά και επιχειρήσεις, εάν έδειξαν υπευθυνότητα και ενημέρωσαν έγκαιρα για κρούσματα σε εργαζόμενους.

Επίσης, η συνάρτηση «να παραμείνει ανοιχτή η οικονομία» με την έξαρση του ιού στα Γιάννενα τουλάχιστον, δεν βγαίνει. Όπως επίσης έντονη είναι η ανησυχία για την κατάσταση στα σχολεία, αλλά και τους χειρισμούς που ακολουθούνται, ακόμα και όταν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Προς το παρόν, τα Γιάννενα είναι στην «κατάσταση 3» του χάρτη, με την ελπίδα να μην ανέβουν σε… DEFCON.   

ΣΧΟΛΙΑ
Ιωάννα
Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω. Δεν είναι δευτερευούσης σημασίας το "τί έγινε και φτάσαμε εδώ" , αντίθετα είναι μεγίστης σημασίας. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε. Γιατί ο κόσμος δούλευε και πριν την κατρακύλα των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών. Επίσης κυκλοφορούσε στην πόλη με προσοχή. Είχαμε επίσης και ένα κάποιο τουρισμό. Τί έγινε λοιπόν; Και για να φέρω ένα παράδειγμα της καθημερινότητας, όταν η νοικοκυρά κάψει το φαγητό που είχε στο φούρνο, δεν θα αναρωτηθεί αν είχε βάλει αλάτι, αλλά τί έκανε και το έκαψε. Κατανοητό; Ελπίζω !!!
Ελένη
Δεν ξέρω αν εξηγείται εύκολα η δύσκολα η έξαρση κρουσμάτων κορωνοιου στην πόλη τις τελευταίες ημέρες ,αλλά πρέπει να εξηγηθεί. Τι φταίει ? Οι αφίξεις τουριστών, φοιτητών ,άλλων τινών, οι κοινωνικές εκδηλώσεις δημόσιες και ιδιωτικές κάτι άλλο? Πρέπει να υπάρξει απάντηση! Ίσως έτσι να δοθεί λύση στο πρόβλημα.
Γεώργιος Κόκκινος
Φταίει περισσότερο από όλα ο ίδιος ο ντόπιος πληθυσμός οποίος στην πλειοψηφία συμπεριφερόταν σαν να μην υπήρχε ιός. Μάλιστα αν έκανες παρατήρηση για παραβατικότητα σε στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας ερχόσουν σε σύγκρουση,σε θεωρούσαν τρελό ή "μπανταλό " κατά το τοπικό λέγειν. Πόσοι ταβερνιάρηδες δεν φορούσαν μάσκα και όταν τους ζητούσε κανείς να πληρώσει με τον όρο να φορέσουν μάσκα αρνιόταν και έστελναν ένα σερβιτόρο ο οποίος έφερε μόνο μια απλή ασπίδα. Στην ΔΕΥΑΙ δεν φορούσε κανένας ανεξαιρέτως μάσκα και όταν τους γινόταν παρατήρηση έδιναν σαν εξήγηση ότι ο δήμος δεν τους την παραχωρούσε. Αλήθεια σε αυτό το αλαλούμ.παραβατικότητας Πότε επιβλήθηκαν κυρώσεις; Ποτέ. Ήρθε λοιπόν ο λογαριασμός να τον πληρώσουμε .
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back