Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 11-07-2018, 08:55
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018

Οκτώ φορές έχουν συναντηθεί όλες και όλες Κροατία και Αγγλία, από το 1996 και μετά. Οι Άγγλοι προπορεύονται σε νίκες με 4, 2 παιχνίδια έχουν πάρει οι Κροάτες και άλλα 2 έχουν λήξει ισόπαλα.

Πριν από 14 χρόνια και κάτι μέρες όμως, έγινε το ματς που οι Κροάτες θα ήθελαν πολύ να ξεχάσουν. Στο Euro 2004 (που ξέρετε ποιος το πήρε τελικά), η Αγγλία έχει κατέβει με μια ομάδα που «αστράφτει», θεωρείται η «καλύτερη της εικοσαετίας», έχει βέβαια στο τέρμα τον Ντέιβιντ Τζέιμς που καλύτερα να έπαιζε πλεϊστέισον, αλλά οι προσδοκίες στο Νησί είναι ανάλογες με τις φετινές.

Παρά τη… Ζιντανική ψυχρολουσία στην πρεμιέρα (αν οι Άγγλοι περάσουν, θα τα πούμε προσεχώς γι αυτή), η Αγγλία νικάει 3-0 τους Ελβετούς και στο 5ο λεπτό του αγώνα με την Κροατία χάνει 1-0. Πριν κλείσει όμως το ημίχρονο, έχει περάσει μπροστά και παρότι ο Τούντορ μειώνει σε 3-2, τελικά, η Αγγλία νικάει με 4-2 και περνάει στον επόμενο γύρο. Εκεί βέβαια θα αναγκαστεί να παίξει στα πέναλτι με την Πορτογαλία, αλλά αν ρωτήσετε και σήμερα κάποιον Άγγλο, θα σας πει ενδεχομένως ότι «αν» και «εφόσον», η Αγγλία θα είχε πάρει το Euro που τελικά σήκωσε ο Χαριστέας και οι λοιποί.

Απόψε, τα πράγματα είναι αλλιώς. Η Κροατία είναι σε φόρμα, η Αγγλία όμως φαίνεται ότι έχει ένα μομέντουμ που στο Νησί, συμβαίνει μια φορά στα πενήντα χρόνια…
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα