Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κοροναϊός: Τι πιστεύετε γι’ αυτόν;

Εικόνα του άρθρου Κοροναϊός: Τι πιστεύετε γι’ αυτόν;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/10/2020, 13:30
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με στόχο την καλύτερη κατανόηση της στάσης του γενικού πληθυσμού έναντι της απειλής του COVID-19, το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διεξάγει έρευνα σε συνεργασία με την Ιατρική Φροντίδα Ιωαννίνων, στο πλαίσια της Μελέτης Υγείας Ηπείρου, που χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020»

Μέσω της έρευνας θα αξιολογηθούν οι γνώσεις, απόψεις και στάσεις των Ελλήνων σε θέματα που άπτονται της πανδημίας του νέου κοροναϊού και γενικότερα σε θέματα εμβολιασμών.

«Δεδομένου ότι στην κρίσιμη αυτή περίοδο η συζήτηση για τον κοροναϊό έχει αναδειχθεί σε πρωταρχικό ζήτημα της δημόσιας σφαίρας με καθοριστική για την ενημέρωση των πολιτών τη συμβολή διαφόρων πηγών πληροφόρησης, η έρευνα επικεντρώνεται επίσης στην αξιολόγηση του κοινού απέναντι στις παραπάνω πηγές» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στην έρευνα οι πολίτες καλούνται, μεταξύ άλλων, να απαντήσουν σε ερωτήματα όπως εάν πιστεύουν στην ύπαρξη του κοροναϊού, εάν ακολουθούν τα μέτρα κοινωνικής πρόληψης/προστασίας ενάντια στην εξάπλωσή του, εάν θα εμβολιαστούν όταν θα είναι διαθέσιμο το εμβόλιο, ποια είναι η γενικότερη στάση τους έναντι των εμβολιαστικών προγραμμάτων κ.α.

«Η συμμετοχή στην έρευνα είναι εξαιρετικά σημαντική για την επαρκή αξιολόγηση των πληθυσμιακών τάσεων και των πιθανών μελλοντικών επιπτώσεών τους στην υγεία του πληθυσμού» επισημαίνεται.

Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου είναι απλή, ανώνυμη.

Το ερωτηματολόγιο της έρευνας βρίσκεται στον σύνδεσμο:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfK0Q8DDYDUbF-urD4Y2h7b9HBOMbUEDGaUhQD4xCgnGNQdAw/viewform

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back