Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κόντρα γιατρών-Περιφέρειας Ηπείρου

Εικόνα του άρθρου Κόντρα γιατρών-Περιφέρειας Ηπείρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/04/2020, 18:05
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου εγκαλεί την Περιφέρεια για «εμπαιγμό», με αφορμή την ανακοίνωσή της χτες, 1 Απριλίου, με την οποία σύστηνε, «ειδικά την τωρινή περίοδο απαιτείται να στηριχθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας πρώτα από όλους από εκείνους  που υπηρετούν σε αυτό».

Η ΕΙΝΗ απαντάει ότι «μάλλον ξέχασε ο σημερινός περιφερειάρχης ποιος τόσα χρόνια στηρίζει το   Εθνικό Σύστημα Υγείας, ένα σύστημα που αντέχει ακόμα γιατί κάποιοι με νύχια και με δόντια και με διπλές αντοχές το υπηρετούν ακούραστα. Όλοι όσοι το υπηρετούν έχουν υπερβάλλει εαυτόν, με διπλάσιο αριθμό εφημεριών, πολλές από αυτές απλήρωτες, χωρίς να διαμαρτύρονται. Ξέχασε ότι πριν ακόμη την επιδημία συνάδελφοί μας στην ΕΙΝΗ για χρόνια είναι γυρολόγοι των νοσοκομείων της Ηπείρου και της Λευκάδας λόγω της τραγικής υποστελέχωσης των νοσοκομείων».

Συμπληρώνει επίσης ότι «για πολλά χρόνια οι συνδικαλιστικές ενώσεις, των οποίων την δράση εσείς δεν αναγνωρίζετε, έκαναν γνωστά τα προβλήματα του ΕΣΥ».

Τονίζει επίσης ότι «όσα επισημάναμε  δεν έχουν στόχο τον πανικό και  την παραπληροφόρηση του κοινού. Στόχος μας ήταν να αναδειχθεί η αληθινή εικόνα. Σχεδιασμοί μπορεί να υπάρχουν, αλλά για να υλοποιηθούν χρειάζονται τώρα υγειονομικοί  με όπλα για τον πόλεμο».

Προσθέτει ότι η προσφορά της Περιφέρειας Ηπείρου στα δημόσια νοσοκομεία στην κρίση της πανδημίας «είναι χρέος της. Όμως χρέος της είναι να συμβάλει με κάθε τρόπο στη στήριξη κάθε εργαζόμενου που μέσα στην κρίση εργάζεται σε ανασφαλείς συνθήκες».

Η Περιφέρεια από την πλευρά της, είναι μάλλον αμυντική στην απάντησή της, λέγοντας ότι «δεν αντιδικεί με τους ιατρούς που υπηρετούν το δημόσιο σύστημα υγείας και ειδικά στα νοσοκομεία της Ηπείρου, έχοντας ήδη δημόσια αναγνωρίσει και την προσφορά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν» και ότι η ανακοίνωση κατέστη αναγκαία μετα «από δημόσιες αναφορές που  είχαν προηγηθεί την Τρίτη περί δήθεν ‘συγκάλυψης’ κρουσμάτων της νόσου και τις ευθύνες που επιρρίπτονταν στην Περιφέρεια για θέματα που δεν είναι καν της αρμοδιότητάς της,  σε συνδυασμό  και με την  παραπληροφόρηση που επιχειρούνταν σχετικά με κρούσματα που είχαν επιβεβαιωθεί σε περιοχή της Π.Ε. Άρτας».

Αναφέρει επίσης ότι αναγνωρίζει τα προβλήματα και τις ελλείψεις και προσπαθεί να συμβάλλει «στο μέτρο του δυνατού» στην επίλυσή τους.

Χωρίς να κατονομάζει, και πάλι, σε ποιους απαντάει ακριβώς, η Περιφέρεια αναφέρει ότι σε αυτούς απευθυνόταν η προτροπή της Περιφέρειας «να στηρίζουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας,  πρώτα εκείνοι που υπηρετούν σε αυτό», ώστε να μη προκαλείται ανησυχία από αστήρικτες αναφορές κλπ». 

Στην ανακοίνωσή της βέβαια, καταλήγει τονίζοντας ότι: «Περιμέναμε από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου-   τα μέλη της οποίας ζουν εκ των έσω τις διαδικασίες για τα κρούσματα της νόσου- να υπερθεματίσουν της προτροπής της Περιφέρειας κατά όσων υπερβάλλουν διασπείροντας ανησυχία στους πολίτες.  Με τη σκέψη αυτή,  θεωρούμε τουλάχιστον ατυχή  τον χαρακτηρισμό που κάνει η ΕΙΝΗ, ως ‘εμπαιγμό’,  λαμβάνοντας υπόψη μόνο τη συνδικαλιστική όψη του ζητήματος».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back