Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κοντέινερ αιμοδοσίας στην Περιφέρεια από 20 Μαρτίου

Εικόνα του άρθρου Κοντέινερ αιμοδοσίας στην Περιφέρεια από 20 Μαρτίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/03/2020, 17:40
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

H  Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το νοσοκομείο Χατζηκώστα διοργανώνει από αύριο 20 Μαρτίου από τις 9 π.μ. μέχρι 3.00 μ.μ. εθελοντική αιμοδοσία που θα γίνεται στο ειδικά διαμορφωμένο κοντέινερ, έξω από το διοικητήριο της Περιφέρειας.

Η επιλογή έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι «παραδοσιακοί» χώροι είναι επιφορτισμένοι με το βάρος της υποδοχής περιστατικών, στα νοσοκομεία.

Επίσης, γίνεται στο πλαίσιο της «αποσυμφόρησης», αλλά και της ενθάρρυνσης των αιμοδοτών να προσέλθουν, σε χώρους λιγότερο φορτισμένους από το κλίμα των ημερών.

Η ΦΟΕΑ για παράδειγμα, κάνει αιμοληψία στα παλιά σφαγεία.

«Η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη και πρέπει να αντιμετωπιστούν με μεθοδικό τρόπο οι αυξημένες ανάγκες που παρουσιάζονται στα νοσοκομεία για αίμα και στην πρόσκληση – έκκληση καλούνται να συστρατευθούν όλοι οι πολίτες είτε είναι εθελοντές αιμοδότες ή όχι» αναφέρει η Περιφέρεια.

Φυσικά, θα ληφθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται.

Επίσης, η Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα απευθύνει έκκληση στους πολίτες των Ιωαννίνων να γίνουν εθελοντές αιμοδότες, ειδικά αυτές τις δύσκολες ημέρες όπου η ανάγκη για αίμα γίνεται όλο και πιο μεγάλη. Ο επικεφαλής της παράταξης προτίθεται να ενεργοποιήσει άμεσα τα μέλη,

προκειμένου να στηρίξουν προσωπικά τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back