Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κομματική απάντηση σε κομματική ανακοίνωση…

Εικόνα του άρθρου Κομματική απάντηση σε κομματική ανακοίνωση…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/04/2021, 19:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη δική της εκδοχή για τα τεκταινόμενα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων δίνει η ΔΑΚΕ του συλλόγου εργαζόμενων, η οποία είναι και πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου.

Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ανακοίνωση της Ομάδας Μελών Υγείας Ιωαννίνων για «φαλκίδευση και διαστρέβλωση της πραγματικότητας».

Πρακτικά, η ΔΑΚΕ προσπαθεί να απαντήσει σε ζητήματα όπως η πληρότητα των κλινών, αλλά και οι καταγγελίες για κομματικές τοποθετήσεις στελεχών, με επιχειρήματα τα οποία ενίοτε είτε δεν απαντούν στα ερωτήματα, είτε προσπαθούν να καταστήσουν «απρόσωπες» τις ευθύνες.

Σχετικά με τις νοσηλείες, η ΔΑΚΕ αναφέρει ότι «και μόνο οι αναφορές για ποσοστά της πληρότητας της τάξης του 50% προσβάλλουν την αλήθεια και κυρίως προσβάλλουν το σύνολο των εργαζομένων που έθεσαν τους εαυτούς στο πεδίο της μάχης έναντι του φονικού ιού».

Δεν εξηγεί εάν οι πληρότητες είναι πάνω ή κάτω του 50%.

Επίσης, η παράταξη, ως κυβερνητική (όπως δηλώνει άλλωστε), δικαιολογεί τις «προσαρμογές», χωρίς πάντως να υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες, αν δηλαδή αναβάλλονται χειρουργεία και σε ποιο βαθμό, αλλά και για πόσο σοβαρά περιστατικά.

Λέει δηλαδή το αυτονόητο, ότι «το Π.Γ.Ν.Ι. στάθηκε υποδειγματικά στο ύψος του ως τριτοβάθμιο νοσηλευτικό ίδρυμα, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας και εντός της πανδημίας, λόγω της οποίας έγιναν αναγκαστικά προσαρμογές, όπως και σε όλα τα νοσοκομεία του κόσμου».

Επίσης, δικαιολογεί την αναστολή αδειών ως «κοινή πραγματικότητα σε όλη τη χώρα», και τονίζει ότι «σχετικά με το γιατρό εργασίας για τον οποίο η παράταξή μας αγωνίσθηκε σθεναρά – σημειώνουμε ότι ο ρόλος του είναι να εντοπίζει και να αξιολογεί το πρόβλημα υγείας των εργαζομένων, να επιθεωρεί χώρους εργασίας για βλαπτικούς παράγοντες, κ.α., πάντα σε όφελος των εςργαζομένων και του νοσοκομείου».

Στο ζήτημα των καταγγελιών για κομματικές τοποθετήσεις σε θέσεις ευθύνης, η παράταξη «νίπτει τας χείρας της» λέγοντας ότι η θέση της καταρχάς είναι να γίνουν κρίσεις γι αυτές. Δικαιολογεί ταυτόχρονα τις επιλογές της διοίκησης του νοσοκομείου, λέγοντας ότι οι επιλογές, εφόσον κρίσεις δεν γίνονται, έγιναν «με κριτήρια αξιοκρατίας, αλλά και ευπρέπεια, που δεν τηρήθηκαν ούτε στο απειροελάχιστο στο πρόσφατο παρελθόν».

Αφήνει επίσης αιχμές για παρελθόν λέγοντας ότι «μόνο δυσωδία θα προκύψει… δυσωδία τύπου του ‘πήγαινε μέτρα κρεβάτια ‘που νεοτοποθετηθείς τότε Τομεάρχης (γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ) απηύθυνε στην καρατομημένη διευθύνουσα», μεταξύ άλλων.

Η ΔΑΚΕ τέλος αναφέρει ότι δεν θα σταθεί καν «στα περί ‘γαλάζιας διοίκησης’, γιατί το μόνο που πραγματικά αντιπροσωπεύει είναι η απέχθεια των συντακτών της ΣΥΡΙΖΑϊκής ανακοίνωσης για την εν λόγω απόχρωση», επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις καταγγελίες για κομματικές επιλογές…

Όλη η ανακοίνωση είναι εδώ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back