Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Κόκκινα» τα Γιάννενα, «βαθύ κόκκινο» Θεσπρωτία, Άρτα

Εικόνα του άρθρου «Κόκκινα» τα Γιάννενα, «βαθύ κόκκινο» Θεσπρωτία, Άρτα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/03/2021, 20:29
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στο «κόκκινο» περνάει ο νομός Ιωαννίνων, όπως και όλη η υπόλοιπη χώρα, όση δεν είναι στο «βαθύ κόκκινο». Εκεί, εντάσσονται οι νομοί Θεσπρωτίας και Άρτας. Μια αλλαγή ακόμα, είναι ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας σε «βαθύ κόκκινο» είναι από τις 7 το απόγευμα (και όχι από τις 6), ως τις 5 το πρωί.

Επίσης, αλλάζει το εξής στα SMS: Τα SMS 2 (αγορές) και SMS 3 (τράπεζες), θα επιτρέπουν την κίνηση είτε εντός Δήμου, είτε μέχρι 2 χλμ από τόπο κατοικίας.

Επίσης, στο SMS 4, η αστυνομία θα ζητάει περισσότερα στοιχεία για την παροχή βοήθειας σε πρόσωπο.

Τέλος, στο SMS 6 θα επιτρέπεται η μετακίνηση πεζή ή με ποδήλατο.

Δείτε τι ισχύει με βάση το πιο πρόσφατο ΦΕΚ για εμπορικά καταστήματα, σχολεία από αύριο Πέμπτη

Πιο αναλυτικά:

Στο επίπεδο πολύ  αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) κατατάσσεται η Περιφέρεια Αττικής,  καθώς και οι ακόλουθες Περιφερειακές Ενότητες: Αχαΐας, Αρκαδίας,  Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Λευκάδας (εκτός από το Μεγανήσι), Φθιώτιδας,  Αργολίδας, Κορινθίας, Θεσπρωτίας, 'Αρτας, Σάμου, Βοιωτίας, Χίου,  Αιτωλοακαρνανίας, Ρόδου, Ηρακλείου και Ευβοίας (εκτός από τη Σκύρο).  Επίσης, στο συγκεκριμένο επίπεδο κατατάσσεται και ο Δήμος Καλυμνίων. 

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας κατατάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο).

 Τα  μέτρα ισχύουν από αύριο στις 6 το πρωί έως και την Τρίτη 16 Μαρτίου  στις 6 το πρωί, με εξαίρεση την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, όπου τα  μέτρα θα ξεκινήσουν από το Σάββατο 6 Μαρτίου, προκειμένου να  διευκολυνθεί η διαχείριση των συνεπειών του σεισμού που έπληξε σήμερα  την περιοχή.  

Παράλληλα αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση  κυκλοφορίας η οποία διαμορφώνεται ως εξής. Στο επίπεδο αυξημένου  κινδύνου (κόκκινο) ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ενώ στο  επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) από τις 7 το απόγευμα έως  τις 5 το πρωί. Με εξαίρεση την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή  Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το  πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3