Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κοινό των Ηπειρωτών: «Εκτροπή από την κανονικότητα»

Εικόνα του άρθρου Κοινό των Ηπειρωτών: «Εκτροπή από την κανονικότητα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/11/2021, 20:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για σχέδιο διάλυσης του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Ηπείρου εκ μέρους της περιφερειακής αρχής κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα.

Η παρέμβαση αυτή της παράταξης γίνεται με αφορμή την απόφαση του κ. Καχριμάνη να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση της υπηρεσίας μεταφοράς του υπολείμματος από τον χώρο της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στους Χώρους Υγειονομικής Ταφής.

Το «Κοινό των Ηπειρωτών» επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά ότι η ευθύνη της διαχείρισης των απορριμμάτων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση. «Οτιδήποτε άλλο είναι εκτροπή από την κανονικότητα και πρέπει να επέμβει η πολιτεία μέσα από τα νόμιμα όργανα ελέγχου που διαθέτει. Οι νόμοι υπάρχουν για να εφαρμόζονται. Αρκετά πήγε αυτή υπόθεση» τονίζεται.

Η παράταξη υπενθυμίζει την πρόσφατη ανακοίνωσή της με την οποία κατήγγειλε την περιφερειακή αρχή για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων με τις συνεχείς παρατάσεις και στην παράδοση του εξοπλισμού. «Δυστυχώς η περιφερειακή Αρχή αδυνατεί να βάλει ένα τέλος σε ένα έργο το οποίο η ίδια σχεδίασε, μελέτησε και δημοπράτησε» τονίζει.

Το «Κοινό των Ηπειρωτών» ζητά όμως εξηγήσεις από τον περιφερειάρχη και για ένα άλλο κρίσιμο ζήτημα: για την επιλογή του κ. Καχριμάνη να αναθέσει τη μεταφορά του υπολείμματος στη θυγατρική εταιρία «Μεταφορική Μ.Ι.Κ.Ε.» του Αστικού ΚΤΕΛ. «Η εταιρία  φέρεται να είναι συμφερόντων του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, που είναι εκ του νόμου ‘ειδικού σκοπού επιχείρηση’ και απαγορεύεται να ασκεί δραστηριότητες αλλότριες από αυτές που ο νόμος της επιτρέπει» αναφέρει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back