ΚΝΕ «Τα αιτήματα των μαθητών είναι δίκαια»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/11/2020, 16:10

Η τομεακή οργάνωση μαθητών της ΚΝΕ στα Γιάννενα, με ανακοίνωσή της, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι έκλεισαν τρία τμήματα της Γ' Λυκείου στο 2ο ΓΕΛ της πόλης, με επιβεβαιωμένα κρούσματα «χωρίς κανένα μέτρο για την προστασία της υγείας και την ασφαλή λειτουργία του σχολείου. Η ίδια η πραγματικότητα επιβεβαιώνει ότι τα αιτήματα των μαθητών είναι δίκαια, είναι αναγκαία, είναι ελπιδοφόρα γιατί σπάνε την σιωπή».

Η ΚΝΕ ζητάει, όπου υπάρχει κρούσμα να γίνει απολύμανση με ευθύνη του Δήμου Ιωαννιτών, να πάει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο σχολείο για ιχνηλάτηση και δωρεάν τεστ και να διατίθενται ηλεκτρονικά μέσα για την τηλεκπαίδευση των μαθητών με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας και του Δήμου.

Επίσης, ζητάει νομοθετική ρύθμιση για άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς που συνδράμουν τα παιδιά τους, όταν κλείνει ένα τμήμα ή σχολική μονάδα. «Να μην χρεώνεται καμία ημέρα κανονικής άδειας από τους γονείς, ούτε να μειώνονται οι αποδοχές τους από την εργασία τους».

Επίσης, αναφέρει ότι « η θέση των μαθητών είναι στις τάξεις, μέσα στα σχολεία τους και όχι πίσω από μια οθόνη. Γιατί οι μαθητές παλεύουν για ανοιχτό σχολείο, ασφαλές, με ζωντανή και ποιοτική εκπαίδευση. Η τηλεκπαίδευση μπορεί να υπάρξει μόνο ως συμπληρωματική μορφή εκπαίδευσης».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back