Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ «ΤΥΠΟ»

Κλειστόν λόγω κατεδαφίσεως

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/09/2017, 00:26
ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ «ΤΥΠΟ»

Tης Ελένης Ι. Καλύβα

Πόσο εύπεπτη ή μη μπορεί να είναι άραγε για έναν πολιτικό του σήμερα η εικόνα του εξαθλιωμένου και ταπεινωμένου λαού που τάχθηκε να κυβερνήσει και υποσχέθηκε να υπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο; Ποια θα ήταν άραγε η πραγματική και εκ βάθους ψυχής αντίδρασή του στο κύκνειο άσμα των ανθρώπων της χώρας του; Τι θα ήταν αυτό που θα έβγαινε πρώτο από τα στόματα των πολιτών; Ποια λέξη; Ποιο τραγούδι; Ποια κραυγή;

Οι Μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις φαντάζουν στα μάτια των σημερινών ανθρώπων σαν ένα είδος Θεού. Ενός Θεού τόσο σκληρού και άδικου, που παρά την κούραση των πιστών του, συνεχίζει την πορεία του χωρίς να γυρίζει το βλέμμα του να δει τι προσπερνά στο διάβα του. Ενός Θεού αιμοχαρή, που δεν διστάζει να θυσιάσει το τάγμα του στο βωμό των φιλοδοξιών του, που τις ντύνει με το πολύ-φορεμένο και ξεχειλωμένο ένδυμα της δήθεν φροντίδας και αγάπης. Ενός Θεού που αρέσκεται στις θυσίες, ή πιο σωστά στις ανθρωποθυσίες.

Θα πίστευε κανείς πως όταν κάποιος είναι σε θέση να καταστρέφει με μεγάλη ευκολία, θα μπορεί εξίσου εύκολα και να δημιουργεί. Ή, πως γκρεμίζει κάτι λάθος για να χτίσει κάτι σωστό. Τί γίνεται, όμως, όταν αυτή η καταστροφή, το γκρέμισμα, αφορά ανθρώπους κι όχι νόμους ή οικοδομήματα; Αν το υλικό της καταστροφής είναι έμψυχο κι όχι άψυχο; Μπορεί κανείς με την ίδια ευκολία και ταχύτητα που διαλύει ή σκοτώνει έναν λαό να τον δημιουργήσει εκ θεμελίων και με την ίδια δυναμική;

Θα έλεγε κανείς πως με 300 “εθνοσωτήρες” τα προβλήματα θα έπρεπε σιγά σιγά να βρίσκουν τις λύσεις τους. 300 “εθνοσωτήρες”, εκλεγμένοι από εμένα και τους 10 εκατομμύρια εαυτούς μου. Και για αυτούς τους 300 γίναμε χειροκροτητές, σύμμαχοι, αντίπαλοι, φίλοι ή εχθροί κατά εποχή και κατά περίσταση. Σε αυτούς τους 300 χτυπήσαμε πόρτες και σκύψαμε κεφάλι για ένα καλύτερο αύριο. Στο βλέμμα τους πιστέψαμε γιατί το δικό μας ήταν καθαρό. Αλλά όταν θελήσαμε πιο πολλά, πιστέψαμε πιο πολύ και πληρώσαμε περισσότερα. Και την πίστη αυτή την πληρώσαμε και την πληρώνουμε με Φ.Π.Α. 24%.

Στις ανάγκες μας, στις ελπίδες μας, στα όνειρά μας είδατε την ευκαιρία να μας οδηγήσετε σταδιακά στην εξαθλίωσή μας. Μεθοδευμένα επενδύσατε τις επιθυμίες μας με μάρμαρα και Louis Vuitton. Πόσο σας πιστέψαμε και στην τύφλωσή μας δεν αντιδράσαμε! Πόσο πουληθήκατε και ξεδιάντροπα μας καρφώνετε στην πλάτη μας σταυρούς!

Νέα δεδομένα τώρα πια, νέοι ιδιοκτήτες στο παλιό κατάστημα μα ο τιμοκατάλογος καινούργιος:

ΟΝΕΙΡΑ……… 0 Δρχ

ΕΛΠΙΔΑ……… 0 Δρχ.

ΖΩΗ…………… 0    €    

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back