Oikonomou pisoi

Το ΚΚΕ Ζίτσας για το τσίπουρο

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/07/2019, 19:16

Η ΚΟΒ Ζίτσας του ΚΚΕ επισημαίνει ότι η αύξηση του φόρου στο τσίπουρο θα πλήξει τους μικρομεσαίους παραγωγούς και αμπελοκαλλιερητές.

«Μια φορολογία που μεταφέρεται στην κατανάλωση και θα οδηγήσει στην εξαφάνιση της παραδοσιακής απόσταξης από τους διήμερους αμβυκούχους και μικροκαλλιεργητές ενώ θα ευνοήσει τους ποτοβιομήχανους» τονίζει χαρακτηριστικά η οργάνωση του ΚΚΕ.

Κατηγορεί τον πρόεδρο της «Ζοίνος» Βαγγέλη Αργύρη για υποκριτική στάση, καθώς όπως αναφέρει, «μέσω των δηλώσεων του φέρεται κατά της συγκεκριμένης απόφασης του Ευρωπαϊκου δικαστηρίου όταν ως υπουργός Γεωργίας επι ΠΑΣΟΚ εφάρμοσε πιστά την ΚΑΠ και τώρα την στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις και ενέργειες του».

Επιπλέον, αναφέρει ότι « το παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης είναι εκείνο που έχει οδηγήσει στο μεγάλο κόστος παραγωγής και ταυτόχρονα στις εξευτελιστικές τιμές των αγροτικών προϊόντων με αποτέλεσμα χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά να έχουν ξεκληριστεί. Η «ανάπτυξή τους» τελικά δεν χωράει ούτε τις ανάγκες της μικρομεσαίας αγροτιάς που στενάζει, ούτε των εργαζόμενων για εργασία με ικανοποιητικό μισθό και δικαιώματα, ούτε τις ανάγκες του λαού για φτηνά και ποιοτικά προϊόντα».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back