Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 19-09-2019, 13:24
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κιρκινέζια, μελισσοφάγοι και άλλα πουλιά της Παμβώτιδας αποτελούν το σχέδιο για τα στεφάνια των νικητών του 13ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων.

Τα στεφάνια διακόσμησαν παιδιά, ηλικίας 6 έως 12 ετών, στο δημιουργικό εργαστήρι που συνδιοργάνωσαν στο Μουσείο Αργυροτεχνίας το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, ο Αθλητικός Όμιλος Ποσειδών Ιωαννίνων και ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Λίμνης.

 Παράλληλα, έγιναν και τα εγκαίνια της έκθεσης «Λίμνη Παμβώτιδα: Διαχρονική πηγή ζωής», που θα φιλοξενείται στο Μουσείο Αργυροτεχνίας έως τις 27 Σεπτεμβρίου και θα είναι καθημερινά ανοιχτή από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Η έκθεση περιλαμβάνει γκραβούρες από τη συλλογή του Τάσου Παπασταύρου, πίνακες ζωγραφικής της Δημοτικής Πινακοθήκης Ιωαννίνων, φωτογραφίες του Κώστα Μπαλάφα αλλά και σύγχρονων φωτογράφων (Αιμίλιος Νέος, Μενέλαος Συκοβέλης), καθώς και φωτογραφικό υλικό του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων, που αποτυπώνουν την ομορφιά της λίμνης. Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό. Την επιμέλεια έκανε η Δημοτική Πινακοθήκη.

Εκ μέρους του Μουσείου Αργυροτεχνίας, το καλωσόρισμα έκανε η κα Αγνή Δρίμτζια, λέγοντας ότι «η λίμνη είναι το επίκεντρο σε κάθε έκφανση της πόλης και η λίμνη ήταν αυτή που αποτέλεσε την έμπνευση για τον Γύρο Λίμνης».

Χαιρέτισε επίσης ο πρόεδρος του Φορέα Λίμνης Φίλιππας Φίλιος, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «η λίμνη είναι η ζωή μας και μίλησε για τον ρόλο του Φορέα στην προστασία και την ανάδειξή της».

Την ανάγκη «να έχουμε πάντα στο μυαλό μας την προστασία της λίμνης», επισήμανε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Λώλης, σημειώνοντας πως ο Γύρος Λίμνης και οι εκδηλώσεις στο πλαίσιό του υπηρετούν αυτόν τον σκοπό.

Τέλος, ο διευθυντής του αγώνα Ηλίας Σπυριούνης, είπε πως «ένας από τους σκοπούς του αγώνα ήταν από την πρώτη στιγμή να αναδείξουμε την αξία του οικοσυστήματος της Παμβώτιδας, να προβάλουμε την ομορφιά της και να επισημάνουμε την ανάγκη προστασίας της. Νομίζουμε ότι κάτι έχουμε καταφέρει».

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα