Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κινητοποίηση για να μη χαθεί το «Δ» της ΔΕΗ

Εικόνα του άρθρου Κινητοποίηση για να μη χαθεί το «Δ» της ΔΕΗ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/10/2021, 12:32
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τις κινητοποιήσεις ενάντια στην πώληση της ΔΕΗ στηρίζει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων.

Αύριο Τρίτη, στις 10 το πρωί, θα γίνει παρέμβαση-κινητοποίηση έξω από το κεντρικό κτίριο της ΔΕΗ, στα Γιάννενα.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΠΑ Υποδομών προχωρά στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ με διαδικασίες εξπρές προκειμένου να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα. Η νεοφιλελεύθερη πολιτική της αφήνει απροστάτευτους τους καταναλωτές οδηγώντας σε ρεκόρ αύξησης των τιμολογίων της ηλεκτρικής ενέργειας, την ώρα που οι αυξήσεις και στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο και σε βασικά προϊόντα πλήττουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις» σημειώνει σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων.

«Η απώλεια της πλειοψηφίας της μετοχικής σύνθεσης της ΔΕΗ είναι έγκλημα, γιατί η ελληνική πολιτεία θα χάσει την πλειοψηφία στον πυλώνα του ενεργειακού μας συστήματος, που είναι απαραίτητος για τη μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα και σε καθαρές μορφές ενέργειας, όπως είναι επίσης απαραίτητος για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, και για τη στήριξη της κοινωνίας και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Η βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας εξαρτάται από τη ΔΕΗ και τα ενεργειακά δίκτυα. Είναι ένα προσχεδιασμένο έγκλημα με καταστροφικές επιπτώσεις για όλους μας. Παλεύουμε για να μη χαθεί το ‘Δ’ της ΔΕΗ» καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back