Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κινητή μονάδα για το ΚΕΘΕΑ

Εικόνα του άρθρου Κινητή μονάδα για το ΚΕΘΕΑ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/08/2019, 17:33
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κινητή μονάδα θα αποκτήσει το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020». Η χρηματοδότηση ανέρχεται στο ποσό των 281.600 ευρώ. Όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου, ένα ποσό 281.600 ευρώ θα «επενδυθεί» για τη λειτουργία της μονάδας, με έδρα τα Γιάννενα, για 24 μήνες. Με τη χρηματοδότηση θα καλυφθεί η μισθοδοσία εξειδικευμένου προσωπικού -ενός ψυχολόγου, δύο κοινωνιολόγων, δύο αποφοίτων κοινωνικής εργασίας και ενός ειδικού θεραπευτή (απόφοιτου εγκεκριμένου προγράμματος απεξάρτησης).

Για τη λειτουργία της κινητής μονάδας, θα χρηματοδοτηθεί και η αγορά ειδικού οχήματος (βαν) που θα επιτρέπει τη μετακίνηση του προσωπικού και τη διενέργεια συναντήσεων συμβουλευτικής. Η ομάδα των στελεχών θα οργανώνει επισκέψεις σε όλο το γεωγραφικό εύρος της Περιφέρειας Ηπείρου με στόχο την ενημέρωση για θέματα εξαρτήσεων, τη συμβουλευτική σε εξαρτημένα άτομα και μέλη των οικογενειών τους όπως και την παραπομπή τους σε δομές εντατικής θεραπείας εφ’ όσον κάτι τέτοιο κρίνεται απαραίτητο.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η κινητή μονάδα θα διαμορφώσει με το ολοκληρωμένο θεραπευτικό πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ «Ήπειρος», με το πολυδύναμο κέντρο Άρτας, με τη μονάδα σωματικής αποτοξίνωσης που προβλέπεται να λειτουργήσει στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» και με άλλες μονάδες αντιμετώπισης των εξαρτήσεων στην περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back