ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κι άλλοι 2+2 μήνες για τα σκουπίδια

Εικόνα του άρθρου Κι άλλοι 2+2 μήνες για τα σκουπίδια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/01/2021, 01:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τον Ιούνιο, η δημοτική αρχή Ιωαννίνων, αξιοποιώντας τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, αποφάσισε να προχωρήσει σε διαγωνισμό για την ανάθεση σε ιδιώτη της υπηρεσίας της αποκομιδής απορριμμάτων στις Δημοτικές Ενότητες Παμβώτιδας και Μπιζανίου και σε κάποιες περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων.

Ο διαγωνισμός έγινε με προϋπολογισμό 133.000 ευρώ (με ΦΠΑ) και αφορούσε μια χρονική διάρκεια 2+2 μήνες. Στα μέσα Οκτωβρίου, υπογράφηκε η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία Enact. Η σύμβαση αυτή λήγει στα μέσα Φεβρουαρίου.

Με τη λήξη της σύμβασης προ των πυλών, η οικονομική επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών συνεδριάζει αύριο για να αποφασίσει τη συνέχιση του μοντέλου αυτού. Αυτή τη φορά όχι όμως με διαγωνιστική διαδικασία. Η δημοτική αρχή θέλει να συνεχίσει τη συνεργασία της με την ίδια εταιρία για άλλους 2+2 μήνες, μέσω της διαδικασίας της διαπραγμάτευσης.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, ο δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Γιωτίτσας από την παράταξη «Ενότητα Πολιτών» και μέλος της οικονομικής επιτροπής έθεσε το ζήτημα, καταγγέλλοντας τη δημοτική αρχή για το ότι δεν κάνει διαγωνισμό αλλά απευθείας ανάθεση. Ανέφερε δε ότι στον διαγωνισμό, η συγκεκριμένη εταιρία είχε καταθέσει προσφορά με έκπτωση μόλις 5%, ενώ οι υπόλοιπες εταιρίες που συμμετείχαν, δεν έδωσαν ούτε ένα ευρώ έκπτωση («ούτε για τα μάτια του κόσμου» όπως είπε χαρακτηριστικά).

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ ανέφερε ότι η όλη υπόθεση είναι καθαρά θέμα χρόνου και παρέπεμψε στη «χρονοτριβή των τεσσάρων μηνών [που απαιτήθηκε για τον διαγωνισμό] γιατί έτσι είναι φτιαγμένο το θεσμικό πλαίσιο»… Και εκτίμησε, εντέλει, ότι αυτό που προέχει, είναι «αν θέλουμε καθαρή την πόλη».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back