Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας με απαιτήσεις

Εικόνα του άρθρου Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας με απαιτήσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/12/2019, 23:56
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένας νέος κύκλος αρχίζει για το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου με τη νέα διοίκηση να αναλαμβάνει καθήκοντα. Η Μαρία Τσολάκη, δικηγόρος, υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στις τελευταίες εκλογές και πρώην περιφερειακή σύμβουλος Ηπείρου, παρέλαβε τη διοίκηση του Κέντρου από την Κατερίνα Μιτοπούλου, η οποία βρισκόταν στη θέση της προέδρου για τέσσερα χρόνια.

Σήμερα, οι δύο γυναίκες βρέθηκαν δίπλα δίπλα κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής της διοίκησης που έγινε στο Ίδρυμα «Νεομάρτυς Γεώργιος». Η κ. Μιτοπούλου προχώρησε σε έναν απολογισμό της θητείας της και των όσων προβλημάτων είχε και έχει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας.

«Εκτιμώ ότι τα καταφέραμε σε σημαντικό βαθμό χωρίς να σημαίνει ότι λύθηκαν όλα ή λύθηκαν καλώς. Πάντα θα υπάρχουν ζητήματα και η κάθε διοίκηση θα δίνει τον αγώνα της» τόνισε. Ένα από τα σημαντικά ζητήματα που καλείται να συνεχίσει η νέα διοίκηση, είναι η ολοκλήρωση του οργανισμού λειτουργίας. Όπως είπε η πρώην πρόεδρος, ο οργανισμός έχει κατατεθεί στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων από τον Σεπτέμβριο του 2018 και ζήτησε από το νέο διοικητικό συμβούλιο να μεριμνήσει για την έκδοση και του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

Κατά τη θητεία της κ. Μιτοπούλου, οι δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, στο πλαίσιο αποτίναξης του ιδρυματικού χαρακτήρα, έγιναν πιο ανοιχτές και εξωστρεφείς μέσω συνεργασιών με φορείς και διάφορες δράσεις ιδίως στο κτίριο της Μονάδας Προστασίας Παιδιού Ιωαννίνων, στον λόφο Βελισαρίου, για το οποίο έχει κινηθεί η διαδικασία χαρακτηρισμού του ως διατηρητέο. Αναφορά έκανε βέβαια και στη φιλοξενία προσφύγων στη δομή της Κόνιτσας, υπενθυμίζοντας ότι υπάρχει πια προγραμματική συμφωνία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης για τη λειτουργία δομών ασυνόδευτων παιδιών στην Κόνιτσα και στην Πωγωνιανή.

Αναγνώρισε δε ότι το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού παραμένει ακανθώδες. Σε γενικές γραμμές εκτίμησε ότι «διαμορφώθηκε η απαραίτητη βάση, πάνω στην οποία η νέα διοίκηση μπορεί να συνεχίσει την ανοδική πορεία του κέντρου καθώς καταφέραμε να ξεφύγουμε από τη στατικότατα ετών προσδίδοντας δυναμικά χαρακτηριστικά».

Η κ. Τσολάκη, από την πλευρά της, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι «το κράτος έχει συνέχεια και ειδικά σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, δεν χωρούν αυστηρές κομματικές γραμμές» και επιφυλάχθηκε για τα περαιτέρω και τους στόχους μόλις γνωρίσει καλύτερα τις δομές από θέση ευθύνης πια.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back