Oikonomou pisoi

Το ΚΕΘΕΑ εκπαιδεύει τις ΤοΜΥ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/05/2018, 22:11

Την εκπαίδευση των στελεχών στις νεοσύστατες ΤοΜΥ (Τοπικές Μονάδες Υγείας) πραγματοποιεί από τα τέλη Απριλίου και στα Γιάννενα το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), σε θέματα λειτουργίας της διεπιστημονικής ομάδας και δικτύωσης με τις υπηρεσίες αντιμετώπισης των εξαρτήσεων. Η εκπαίδευση έχει στόχο να υποστηρίξει τη νέα προσέγγιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα που αντιπροσωπεύουν οι ΤοΜΥ.

«H συνεργασία του υπουργείου Υγείας με το ΚΕΘΕΑ αναμένεται να ενισχύσει τους επαγγελματίες υγείας, κοινωνικής φροντίδας και διοίκησης των ΤοΜΥ με γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις αναγκαίες για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, επικεντρωμένων στον πολίτη» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ υπουργείου και ΚΕΘΕΑ προβλέπει την εκπαίδευση του συνόλου των στελεχών στις ΤοΜΥ, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που θα ιδρυθούν το επόμενο διάστημα, και έχει διετή διάρκεια. Η εκπαίδευση έχει τη μορφή διήμερων θεωρητικών και βιωματικών σεμιναρίων, και πραγματοποιείται από έμπειρα στελέχη του ΚΕΘΕΑ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back