Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Καύσωνας» λόγω εκχώρησης αρμοδιότητας

Εικόνα του άρθρου «Καύσωνας» λόγω εκχώρησης αρμοδιότητας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/07/2021, 19:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το θέμα του ορισμού αμοιβής δικηγόρου στην οικονομική επιτροπή (εκτός από τον καθαυτό ορισμό δικηγόρου), προκάλεσε εντάσεις στο περιφερειακό συμβούλιο.

Το θέμα έγινε γνωστό στις 11 το πρωί της ίδιας μέρας στους συμβούλους, σύμφωνα με τον Ζώη Γαλατά (ΑΡΠΗ). Η αντιπολίτευση (πλην του κ. Βλέτσα) διαφώνησε, στη λογική ότι δεν μπορούν να εκχωρούνται περαιτέρω αρμοδιότητες, όχι μόνο για εξωτερικούς νομικούς συνεργάτες, αλλά ως αντίληψη και πρακτική στο ήδη αποδυναμωμένο περιφερειακό συμβούλιο.

Ο κ. Δημητρίου (Ήπειρος Όλον) απέδωσε ευθύνη στην εισήγηση, λέγοντας ότι αν ανέφερε τις υποθέσεις που αφορά, τότε «θα είχε τελειώσει σε ελάχιστα λεπτά».

Ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος Σάκης Βλέτσας, ο οποίος ωστόσο στις συνεδριάσεις παίρνει συνήθως αναφανδόν θέση υπέρ της περιφερειακής αρχής, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις όταν, σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης για έκτακτο θέμα εκχώρησης αρμοδιότητας λέγοντας «κάποιοι γίνονται πολιτικοί ψιλικατζήδες».

Η αντιπολίτευση αντέδρασε στους χαρακτηρισμούς, ο κ. Βλέτσας ωστόσο δεν ανακάλεσε ρητά, καλυπτόμενος εν μέρει και από την πρόεδρο του σώματος κα Μπραΐμη-Μπότση, η οποία τον κάλεσε να μην αφήνει υπονοούμενα.

Η περιφερειακή αρχή και ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, με το αυστηρό και απαξιωτικό ύφος, υποβάθμισε το θέμα. Ο κ. περιφερειάρχης εξήγησε ότι το θέμα είναι τυπικό, φυσικά με το αυστηρό και συγκεντρωτικό του ύφος, που έβαλε σε δεύτερο πλάνο τις εξηγήσεις που έδωσε.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back