Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Κάτι τρέχει» με το ΕΑΠ

Εικόνα του άρθρου «Κάτι τρέχει» με το ΕΑΠ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/11/2018, 11:17
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με αρκετά προβλήματα ξεκίνησε η φετινή ακαδημαϊκή χρονιά στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Ήδη, ενώ έχει φτάσει ο Νοέμβριος, δεν έχουν παραδοθεί ακόμα τα βιβλία και συγγράμματα σε έντυπη μορφή.

Παρόλα αυτά, οι προθεσμίες των εργασιών «τρέχουν» κανονικά και σε αρκετά αντικείμενα, οι φοιτητές-τριες μπορούν να προετοιμαστούν μόνο με τις ψηφιακές εκδόσεις των τόμων, οι οποίες ωστόσο δεν είναι και οι πλέον εύχρηστες, καθότι είναι «κλειδωμένες» και έχουν άδειες χρήσης. Για να γίνουν τα συγκεκριμένα συγγράμματα πολυχρηστικά, ακόμα και για εξοικειωμένους με την ηλεκτρονική ανάγνωση, απαιτούνται κάποιες διαδικασίες.

Οι υπηρεσίες του ΕΑΠ «ζητούν συγγνώμη» από τους φοιτητές και δηλώνουν άγνοια για την παράδοση των βιβλίων. Από την άλλη βέβαια, το ΕΑΠ είναι πανεπιστήμιο με δίδακτρα, τα οποία προπληρώνονται από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, χωρίς όμως να μπορεί να καλύψει τις συμβατικές του υποχρεώσεις απέναντί τους. Ταυτόχρονα, αυτό δεν εμποδίζει το ΕΑΠ να διοργανώνει προγράμματα προβολής κ.λπ. χρηματοδοτούμενα από ίδιους πόρους…

Το θέμα έχει φτάσει στη Βουλή με ερωτήσεις βουλευτών για τις καθυστερήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ
Αργυρω Δαμάσκου
ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ , ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back