Oikonomou pisoi
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Κατηγορίες κατά της Fiat Chrysler για πειραγμένο λογισμικό

Εικόνα του άρθρου Κατηγορίες κατά της Fiat Chrysler για πειραγμένο λογισμικό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/01/2017, 01:30
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέο σκάνδαλο dieselgate φαίνεται να προβάλει στον ορίζοντα με κατηγορούμενη αυτή τη φορά την αυτοκινητοβιομηχανία Fiat Chrysler.

Οι αμερικανικές αρχές απήγγειλαν σήμερα αργά το απόγευμα στην εταιρεία την κατηγορία παραποίησης λογισμικού σε 104.000 αυτοκίνητα με κινητήρες ντίζελ με σκοπό την αλλοίωση του επιπέδου εκπομπών ρύπων, μια στρατηγική που εφάρμοσε και η Volkswagen.

Άμεση και οργισμένη ήταν η απάντηση του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου. Σύμφωνα με το Reuters είπε ότι «όποιος συγκρίνει τα ζητήματα εκπομπών της Volskwagen με την Fiat Chrysler, καπνίζει παράνομες ουσίες».

Επιπλέον, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, ο όμιλος τόνισε σε σημερινή του ανακοίνωση πως επικρατεί «απογοήτευση» από τις κατηγορίες που αποδίδονται στην εταιρεία, τονίζοντας πως «όλα τα οχήματά μας με κινητήρες diesel ανταποκρίνονται πλήρως σε όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις».

Τέλος η εταιρεία ακόμη ξεκαθαρίζει πως θα αποδείξει στις αρμόδιες αρχές πως οι έλεγχοι για τις εκπομπές αερίων είναι «απολύτως δικαιολογημένες» και οι κατηγορίες δεν ευσταθούν.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back