Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Κατάπτυστη εισήγηση»

Εικόνα του άρθρου «Κατάπτυστη εισήγηση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/11/2021, 14:49
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καταγγέλλει την Περιφέρεια Ηπείρου για την εισήγηση που κάνει στο σημερινό (29/11) περιφερειακό συμβούλιο, σχετικά με την πληρωμή των σπουδαστών των ΙΕΚ.

Η εισήγηση αναφέρει ότι δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση από το Υπουργείο Παιδείας για τις διαδικασίες ένταξης της Περιφέρειας στη χρηματοδότηση για την αποζημίωση της πρακτικής άσκησης και ως εκ τούτου, η Περιφέρεια δεν μπορεί να καλύψει την αποζημίωση, εκτός από την ασφάλιση των ασκούμενων.

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων αναφέρει ότι «οι σπουδαστές κατά την πρακτική άσκηση καταλαμβάνουν κανονικά θέσεις εργασίας και δεν εποπτεύονται ενώ δεν λείπουν και περιπτώσεις εργοδοτών που προσλαμβάνουν ‘πρακτικάριους’ όλο το χρόνο για να μην προσλάβουν μόνιμους εργαζόμενους», καθώς και ότι με αυτή την εισήγηση, η Περιφέρεια Ηπείρου «δίνει σήμα στη μεγάλη εργοδοσία της Ηπείρου να ξεκινήσει νέα επίθεση στους εργαζόμενους  Αυτή την πραγματικότητα ζει η νεολαία της Ηπείρου δύο μόλις μέρες μετά το προσυνέδριο της ΝΔ στην πόλη μας στο οποίο ο πρωθυπουργός ασχολήθηκε ειδικά με τη νεολαία».

Τέλος, χαρακτηρίζει την εισήγηση «κατάπτυστη» και ζητάει από την Περιφέρεια να «πρωτοβουλίες για την πληρωμή των σπουδαστών με πρακτική άσκηση, να πληρώσει από τον προϋπολογισμό της μέχρι να βρεθεί λύση. Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα στήριξης των σπουδαστών για σίτιση, στέγαση, μεταφορά».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back