Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Καταγγελίες για την αξιολόγηση

Εικόνα του άρθρου Καταγγελίες για την αξιολόγηση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/06/2017, 14:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση διατυπώνει μερικές θέσεις για την αξιολόγηση και τις ευθύνες που πέρασε χωρίς κινητοποιήσεις. Κατηγορεί για «ξεδιάντροπη υπονόμευση» την πλειοψηφία της ΟΛΜΕ και ειδικότερα τις παρατάξεις ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ που «έκαναν ό,τι μπορούσαν ώστε η Ομοσπονδία να βρεθεί χωρίς θέση αγώνα μπροστά στην εφαρμογή της αξιολόγησης. Σα να μην έφταναν τα κόλπα ροκανίσματος του χρόνου, η σύγχυση που σκόρπισαν με τις αλλοπρόσαλλες τοποθετήσεις τους στα διάφορα μέσα, το κλείσιμο του ματιού στις πιο ακραίες θέσεις των ιμπεριαλιστικών επιτελείων (βλ. ΟΟΣΑ) περί επιλογής διευθυντών-μάνατζερ από ‘σχολές στελεχών’, έφτασαν λίγες ώρες πριν τις συνεδριάσεις της 20ης του Ιούνη να στείλουν πραξικοπηματικά επιστολή στην ΑΔΕΔΥ για να τη μαλώσουν για την κινητοποίηση της απεργίας-αποχής που εξήγγειλε» αναφέρει η παράταξη της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων.

Σε τοπικό επίπεδο επίσης κατηγορείται η ΣΥΝΕΚ (παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) που πρότεινε συμμετοχή στην αξιολόγηση «παρά τις αντιρρήσεις», καθώς επίσης η ΔΑΚΕ και η ΠΕΚ που πρότειναν «στους συλλόγους να απέχουν, αλλά στους αιρετούς εκπροσώπους στα συμβούλια επιλογής να πάρουν κανονικά μέρος...». 

Η Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση καταγγέλλει της στάση των, εκλεγμένων με τις ΔΑΚΕ/ΠΕΚ, αιρετών και καλεί τους εκπαιδευτικούς «να αναρωτηθούν για τα κίνητρα αυτής της πρακτικής, καθώς και για το αν είναι αυτός ο συνδικαλισμός που χρειαζόμαστε μπροστά στην πρωτοφανή επίθεση του κεφαλαίου για τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης», στην ανακοίνωσή της.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back