Oikonomou pisoi Solarhub πίσω

Καταγγελίες για τη φροντίδα των ανήλικων προσφύγων

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/12/2018, 14:55

Ο σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλλει και πάλι την ΑΜΚΕ «Ηλιαχτίδα» που δραστηριοποιείται στην παροχή φροντίδας σε ασυνόδευτους, ανήλικους πρόσφυγες. Καταγγέλλει ότι η επιχείρηση πρόβαλλε ενστάσεις για την πρακτική άσκηση εργαζόμενης που έχει απολυθεί πριν από τρεις μήνες, γιατί διεκδίκησε δεδουλευμένα της.

«Η συγκεκριμένη επιχείρηση - ΜΚΟ φαίνεται ότι στοχοποιεί εκδικητικά εργαζόμενους που τόλμησαν να ορθώσουν ανάστημα στις πρακτικές της, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων. Έφτασαν στο σημείο να επισπεύδουν τις μετεγγραφές σε άλλο σχολείο, τις οποίες τα ίδια τα παιδιά επιθυμούσαν, ενώ αντιθέτως το προηγούμενο διάστημα τις καθυστερούσαν προβάλλοντας διάφορες δικαιολογίες» αναφέρι το σωματείο μεταξύ άλλων.

Ζητάει να ελεγχθούν όλες οι ΜΚΟ που δρουν στα Γιάννενα και την Ήπειρο με ευθύνη και του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και να υπάρξει ενημέρωση «για το ρόλο τους, τις συνθήκες εργασίας, τις συμβάσεις και τον τρόπο με τον οποίο αυτές ορίζονται». Ιδιαίτερα για τη συγκεκριμένη, το σωματείο ζητάει να εξεταστεί «η επάρκεια του προσωπικού τόσο σε αριθμό, όσο και σε ειδικότητες αλλά και σχετικά με το περιεχόμενο και την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και φροντίδας λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη απόπειρα αυτοκτονίας 17χρονου Πακιστανού, που νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, το γεγονός ότι ανήλικοι που φιλοξενούνται στη δομή απασχολούνται ανά διαστήματα σε πτηνοτροφεία και αγροτικές εργασίες με εξαντλητικά ωράρια και μεροκάματα πείνας με πλήρη γνώση των υπευθύνων και το γεγονός ότι πολλά ανήλικα προσφυγόπουλα φεύγουν για αναζήτηση εργασίας ή για άλλους λόγους από τη δομή φιλοξενίας και από την πόλη».   

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back